Türkiye için felaket haberi az önce geçildi... Her tarafta kırmızı sirenler çalmaya başladı... Dibini gördü, yazın kötü olacak

Kuraklıkla mücadele eden Türkiye için felaket haberi az önce geçildi. Meteorolojik kaynaklar tarafından aktarılan son bilgilere göre Vize'den İstanbul'a su sağlayan Kazandere Barajı'nda doluluk oranı %9.68'e düştü. Barajların İstanbul'da yaz aylarını çıkarmasına zor olarak bakılıyor.

Türkiye için felaket haberi az önce geçildi... Her tarafta kırmızı sirenler çalmaya başladı... Dibini gördü, yazın kötü olacak

Küresel iklim değişikliğinin doğrudan etkilediği Türkiye'de el nino hava olaylarının etkisiyle birlikte iyice kurak bir dönem yaşanması bekleniyor. 

Türkiye'de yaz ayları gelmesi beklenirken bir anda tersine dönen hava koşullarıyla yağan yağmurun barajlara iyi gelmesi bekleniyordu. Ancak İstanbul'da etkisiz yağan yağmurlar, barajlarda istenilen etkiyi yaratmadı. 

SON GELEN HABER ÇOK FECİ OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ 

İstanbul hakkında meteorolojik kaynaklar tarafından son geçen haber ise facia olarak değerlendirildi. Kırklareli, Vize'den İstanbul'a su sağlayan Kazandere Barajı'nda doluluk oranı yüzde 9.68'e düştü. 

YAZI ATLAMAMIZ ZOR GÖRÜNÜYOR

Meteorolojik kaynaklardan aktarılan bilgiye göre İstanbul bölgesinin yaz aylarında ek suya ihtiyaç duyabileceği ve barajların yaz aylarını atlatma ihtimali zor olarak görülüyor. 

Türkiye için felaket haberi az önce geçildi... Her tarafta kırmızı sirenler çalmaya başladı... Dibini gördü, yazın kötü olacak - Resim : 1