Türkiye için tam 1 saat önce acil olarak bu harita paylaşıldı. Herkes acil harekete geçsin yoksa sonu kötü

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından kısa bir süre önce Türkiye'yi yakından ilgilendiren bir harita paylaşıldı. Haritada sel açısından riskli olan illerimize yer verilerek önlem alınması uyarısında bulunuldu.

Türkiye için tam 1 saat önce acil olarak bu harita paylaşıldı. Herkes acil harekete geçsin yoksa sonu kötü

Türkiye'de aşırı yağmurlar nedeniyle sel olayları yaşanmaya devam ediyor. Son olarak T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan paylaşılan haritada, ülkemizde sel açısından riskli olan bölgelere yer verilerek bu bölgelerde yaşayan vatandaşların çok dikkat etmesi ve önlem alması gerektiği kaydedildi. 

Söz konusu paylaşımda ayrıca şu notlara yer verildi: 

"Samsun i l beklentisiyle beklenen gök kuşağı doğunak yağmurlarının 6 Haziran Salı sabah saatlerine kadar çok şiddetli, yer yer yaygınlaşacağı tahmin ediliyor.

Ordu çevrelerinde beklenen gök kuşağı sağnak yağmurlarının 6 Haziran Salı akşam saatlerine kadar şiddetli, batı kesimlerinde zaman zaman çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

İç Anadolu ve Akdeniz'in iç kesimlerindeki gösterilerin ise bugün (5 Haziran) gece yarısına kadar devam edip gece yarısından fazlasının ele geçirilmesini kaybetmemesi kalıcı

Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağmuru, ani şiddetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz. 

Türkiye için tam 1 saat önce acil olarak bu harita paylaşıldı. Herkes acil harekete geçsin yoksa sonu kötü - Resim : 1