İşte Türkiye'nin boy ortalaması

Türkiye İstatistik Kurumu Türkiye'de illere göre erkek ve kadınların boy ortalamasını açıkladı. TÜİK'in yaptığı araştırmaya göre, boy ortalamasının en yüksek olduğu bölge Marmara.

İşte Türkiye'nin boy ortalaması

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ülkede ortalama boy erkeklerde 172,6 santim, kadınlarda ise 161,4 santim. Kilo oratalamsı ise erkeklerde 75,8, kadınlarda 66,9 kilogram civarında seyretmekte. Araştırma sonucunda ortalama boy 15-24 yaş grubunda 167,5 santim, 25-34 yaş grubunda 168,8 santim ve 35-44 yaş grubunda ise 167,8 santim olarak hesaplandı.

Boy ortalaması yüksek illerimiz

Araştırma sonucunda boy ortalamasının en yüksek çıktığı ilimiz İzmir. Kadın ve erkeklerin boy ortalaması Türkiye genelinin de ortalamasını tek başına yükseltmekte. 

İzmir'i takip eden ilimiz ise Bursa. Bursa da İzmir gibi boy ortalamasının diğer illerimizi göre yüksek olduğu yerlerden biri. 

Boy sıralamasında başı çeken dört şehrimizin üçüncüsü ise Balıkesir.

Antalya'da Türkiye'nin boy ortalamasını yükselten illerimiz arasında 4'üncü sırada. Antalya'da erkek boy ortalaması en yüksek olan illerimiz arasında. Yaklaşık 1.93 ile diğer illeri geride bırakıyor.)

En düşük ortalamaya sahip illerimiz

En kısa şehirlere geldiğimizde burada başı Doğu Karadeniz'in incisi Rize çekiyor. 

Ordu en kısa şehirler sıralamamızda ikinci sırada.

Doğa güzellikleri, hareketli ve renkli yaşamıyla Türkiye'mizin başlıca şehirlerinden biri olan Trabzon en kısa üçüncü şehrimiz olarak araştırmaya yansıyor.