Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında mutabakat imzalandı! ABD Başkanı Biden'dan ilk yorum geldi

NATO liderler zirvesinde Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında üçlü memorandum imzalanmasının ardından ABD Başkanı Joe Biden, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Biden açıklamasında "Bu adım ittifakımızı güçlendirecek ve kolektif güvenliğimizi kuvvetlendirecek" ifadelerini kullandı.

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında mutabakat imzalandı! ABD Başkanı Biden'dan ilk yorum geldi

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik süreçleri hakkında üç ülkenin liderlerinin huzurunda üçlü memorandum imzalandı. Üçlü memorandum sonrası ABD Başkanı Joe Biden sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. 

 "Kolektif güvenliğimizi kuvvetlendirecek"
ABD Başkanı Biden, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Finlandiya, İsveç ve Türkiye'yi, NATO'nun Finlandiya ve İsveç'e daveti yolunda çok önemli bir adım olan üçlü bir memorandum imzaladıkları için tebrik ederiz. Bu adım ittifakımızı güçlendirecek ve kolektif güvenliğimizi kuvvetlendirecek. Zirveye başlamak için harika bir yol." ifadelerini kullandı.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi ne demişti?
ABD’nin Ankara Büyükelçisi Flake, yaptığı açıklamada "İsveç ve Finlandiya’nın üyeliğine izin verilmesi ve Türkiye’nin güvenlik endişelerinin karşılanmasından çok memnunuz. Yarınki Biden-Erdoğan görüşmesi anlamlı bir ikili görüşme olacak"