Kamu-Sen yoksulluk sınırını açıkladı

Türkiye Kamu-Sen, Mart ayı Asgari Geçim Endeksi verilerine göre, geçen ay, tek kişinin yoksulluk sınırı 4 bin 24 lira, dört kişilik ailenin asgari geçim haddi 8 bin 364 lira hesaplandı.

Kamu-Sen yoksulluk sınırını açıkladı

Türkiye Kamu-Sen, mart ayı Asgari Geçim Endeksi sonuçlarını açıkladı. Geçen ay, tek kişinin yoksulluk sınırı 4 bin 24 lira, dört kişilik ailenin asgari geçim haddi 8 bin 364 lira hesaplandı

Sonuçlar, dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddinin martta bir önceki aya göre yüzde 1,54 oranla 126 lira arttığını gösterdi. Araştırmada, dört kişilik ailenin sağlıklı biçimde beslenebilmesi için gerekli harcamanın geçen ay günlük 66 lira olduğu belirlendi. Ailenin aylık gıda harcaması toplamı ise 1980 lirayı buldu.

'Memurlara da bayram ikramiyesi verilmeli'

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ortalama 4 bin 800 lira maaş alan bir memurun, ailesi için yaptığı gıda harcamasının maaşının yüzde 41'ini oluşturduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Mübarek ramazan ayını idrak ettiğimiz şu günlerde vatandaşlarımıza yapılan desteklerin artması önemlidir. Özellikle kamuda bayram ikramiyesi alamayan tek kesim olan memurlarımıza da bayram ikramiyesi verilmesi bir nebze olsun çalışanlarımızı rahatlatacaktır. Salgın döneminin yarattığı etki nedeniyle zor durumda olan esnaf ve serbest çalışanlara da can suyu olacak bu önerimizin hayata geçmesi zaruri olmuştur. Piyasaların canlanması ülke ekonomisi için önem arz etmektedir."