Türkiye uyardı, Norveç geri adım attı! Bakan Çavuşoğlu son bilgileri verdi: "Verdikleri eylem iznini iptal ettiler"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 7. Tematik Kış Kampları etkinliğinde gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Çavuşoğlu burada yaptığı açıklamada Türkiye'nin uyarısı neticesinde Norveç'in Kur'an-ı Kerim yakılmasına verdiği izni iptal ettiğini açıkladı.

Türkiye uyardı, Norveç geri adım attı! Bakan Çavuşoğlu son bilgileri verdi: "Verdikleri eylem iznini iptal ettiler"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 7. Tematik Kış Kampları etkinliğinde yaptığı konuşmada teknoloji ne kadar ilerlemiş olursa olsun insan unsurunun hala çok önemli olduğuna dikkat çekti ve gençlere eğitim süresinde kendilerini geliştirmeleri gerektiğini vurguladı.

NORVEÇ VERDİĞİ İZNİ İPTAL ETTİ

Günümüzdeki en büyük sorunlardan birinin ırkçılık olduğuna dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu, İsveç ve Hollanda'daki Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarını kınadı ve Türkiye'nin uyarısı neticesinde Norveç'in Kur'an-ı Kerim yakılmasına verdiği izni iptal ettiğini açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu açıklamasında "Norveç’te yarın kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Norveç’in Ankara Büyükelçisi'ni bakanlığımıza çağırdık. Verdikleri izni iptal ettiler." ifadelerini kullandı ve sözlerine şöyle devam etti;

"HANGİ DİNE KARŞI OLURSA OLSUN İNSANLIK SUÇU OLARAK GÖRÜYORUZ"

"İsveç ve Danimarka çirkin saldırılar için ifade özgürlüğü diyor. Biz onlara bunu yapsak hemen yabancı düşmanlığı derler. Biz bunların hiçbirini doğru bulmuyoruz. Hangi dine, inanca yönelik olursa olsun insanlık suçu olarak görüyoruz. Biz İsrail’in yaptıklarını sonuna kadar eleştiririz ama Yahudi düşmanlığı yoktur bizde. Olmaması gerekiyor. Bu refleksi de reddediyoruz."

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ÇAĞRILDI

Norveç’te yarın Kur’an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Norveç’in Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "NORVEÇ’te yarın (3 Şubat) kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Norveç’in Ankara Büyükelçisi önce Bakanlığımıza çağırılmıştır” ifadeleri yer aldı.