Türkiye Uzay Ajansı'nın A takımı belli oldu

Türkiye Uzay Ajansı'nın A takımı belirlendi. Eski Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Ajansın Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Türkiye Uzay Ajansı'nın A takımı belli oldu

Türkiye Uzay Ajansı'nın 7 üyesi ise İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uzay Mühendisliği Bölümünün kurucularından Prof. Dr. Yurdanur Tulunay, TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Sacit Özdemir, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Lokman Kuzu, NASA'nın Mars projesinde görev alan Dr. Ahmed Akgiray, STM Savunma Sistemleri AŞ Genel Müdürü Murat İkinci ile TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk Şen yer aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada  "Milli teknoloji, güçlü sanayi vizyonumuzu uzay ve havacılık alanında hayata geçirecek yıldız kadromuzla Türkiye'yi uzay ligine taşıyacağız." ifadesini kullandı.

Yönetim kurulunun tarihi bir misyon üstlendiğini kaydeden Varank, "Yaklaşık 20 yıldır Türkiye'nin gündeminde olan Türkiye Uzay Ajansının ilk yöneticileri olan arkadaşlarımızın sorumluluk bilinciyle hareket edeceğinden şüphe duymuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

2018'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile kurulan Türkiye Uzay Ajansı'nın yeni başkanı ve yönetim kurulu Resmi Gazete'deki atama kararı ile yeni görevlerine başlamaya hazır.

Türkiye Uzay Ajansı yönetim kurulu her ay en az bir kere toplanacak. Kurulun çalışma usul ve esasları ise Ajans tarafından çıkarılacak yönetmelikle düzenlenecek. Üyelerin görevleri 3 sene olarak belirlendi ancak, görev süresi üye yeniden yönetim kuruluna seçilebilecek.