Türkiye'de 70 milyon cep telefonuna bu SMS gelecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Fatih Sayan, Türkiye'de kullanımda görünen ama sinyal alınamayan 70 milyon cep telefonu bulunduğunu açıkladı. Bunun nedeni ise klonlanmış telefonlar. Buna göre klonlanan IMEI'ye sahip telefonların kullanıcıları 250 TL karşılığı sisteme entegre olabilecek.

Türkiye'de 70 milyon cep telefonuna bu SMS gelecek

Sözcü’de yer alan habere göre Fatih Sayan, “Türkiye’de 80 milyon kullanıcı üzerinde 270 milyon adet cep telefonu göründüğünü ancak bunların 70 milyonundan 7 yıldan bu yana hiç sinyal gelmediğini” söyledi.

 Sayan, bu cep telefonu modellerinin IMEI numaralarını kendi kaçak telefonlarına kopyalayıp kullananları 250 lira karşılığında affedeceklerini bildirdi.

İşte detaylar

Buna göre, klonlu cep telefonlarına kısa mesaj (SMS) gönderilecek. "Telefonunuz klonludur" uyarısında bulunulacak. Abonelere, 250 TL ödeyerek, telefonlarını sisteme entegre edebilecekleri iletilecek. Abone, birinci uyarıda adım atmadı. Uyarı bir süre sonra yinelenecek ve "İşlem yapmazsanız, telefonunuz şu süre içinde kapanacak" yönlü mesaj gönderilecek. Kötü niyetli kişilerin, bu durumu fırsata çevirip, vatandaşı dolandırıp, vurgun yapmasının önüne geçmek üzere bu işlemler, e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek