Türkiye'de esnaftan herkesin dikkatini çeken hamle... Dükkanının camına bakan herkes önünde bekleyip oraya bakıyor

Ramazan ayının gelmesiyle Müslüman alemi oruçlarını tutmaya ibadetlerini yerine getirmeye başladı. Eskişehir’de bulunan bir lokantanın sahibi ise oruç tutan vatandaşları düşünerek dükkanının camlarını perde ile kapattı. Lokanta sahibi bu davranış ile çevre sakinlerinden olumlu tepkiler aldı.

Türkiye'de esnaftan herkesin dikkatini çeken hamle... Dükkanının camına bakan herkes önünde bekleyip oraya bakıyor

On bir ayın sultanı olarak adlandırılan ramazan ayının gelmesiyle beraber oruçlar tutulmaya başlandı. Yurdun dört bir yanını saran ramazan sevincinde örnek bir davranış Eskişehirli bir esnaftan geldi. Lokanta sahibi olan Müge Mızraklı oruç tutan insanların canının yemek çekmemesi ve onlara saygı göstermek için dükkanının camlarını perdelerle örttü.

“SAYGI GÖSTERMEYE ÇALIŞMALIYIZ”

.Her sene bu şekilde camlarını örttüklerini söyleyen esnaf Müge Mızraklı Ünlü, “Ramazan Ayı’na girdik ve insanlarımız oruç tutmaya başladı. Oruçlu vatandaşlarımızın canlarının yemek çekmemesi ve onlara kolaylık sağlamak için böyle bir uygulama geliştirdik. Her Ramazan Ayı’nda bu şekilde camımızı siyah bir bezle örteriz. Müşteriler bu uygulamamızdan çok memnun, olumlu tepkiler alıyoruz. Bence bunu diğer lokantalar da yapsa güzel olabilir. Oruç tutan vatandaşlara hep birlikte saygı göstermeye çalışmalıyız” dedi.