Türkiye'de Isparta, Çorum, Giresun, Denizli, Rize, Yozgat ve Uşak tehlike altında. En geç 15 dakikada müdahale planı hazırlandı

Türkiye'de yeşillik nüfusuyla öne çıkan illerimiz arasında yer alan Isparta, Çorum, Giresun, Denizli, Rize, Yozgat ve Uşak'ta orman yangını tehlikesine karşı hazırlık çalışmaları başladı. Bu illerimizde olası bir orman yangını çıkma ihtimaline karşı en geç 15 dakikada harekete geçilmesi planlanıyor.

Türkiye'de Isparta, Çorum, Giresun, Denizli, Rize, Yozgat ve Uşak tehlike altında. En geç 15 dakikada müdahale planı hazırlandı

Dünya genelinde havaların ısınmasıyla birlikte orman yangınları da kendisini göstermeye başladı. Türkiye'de temmuz ayında havaların ısınması beklenirken, orman yangını tehlikesi de artacak. Bu nedenle yetkililer şimdiden harekete geçti. Ülkemizde  Isparta, Çorum, Giresun, Denizli, Rize, Yozgat ve Uşak'ta çok sayıda yeşil alan var. 

EN GEÇ 15 DAKİKADA MÜDAHALE EDİLECEK

Tüm orman sahalarında her 5 kilometrede bir yangın havuzu, gölet, dere veya ırmak bulunuyor. Arazözler, su ikmal araçları, ilk müdahale araçları, ağır tonajlı su ikmal araçları, yangın söndürme helikopterler ile uçakları da Kaş'tan Gazipaşa'ya 657 kilometrelik sahil bandından Kaş'ın yüksek kesimlerinden Akseki ve İbradı'ya kadar tüm bölgelerde, toplam 143 noktada çıkabilecek her yangına karşı en geç 15 dakika içerisinde müdahale edilebilecek şekilde planlandı.