Türkiye'de korkutan ölümler başladı... Bu daha hiçbir şey değil. Siz asıl bu tarihten korkun

Yaz aylarının gelmesiyle beraber keneler Türkiye’nin adeta kabusu haline geldi. Geçtiğimiz günlerde Sivas’ta kene yapışması sonucu 2 kişi Kırım Kongo kanamalı ateşinden hayatını kaybederken bir haber de Tokat’tan geldi. Ovacık köyünde bir kişi kene sokması sonucu hayatını kaybetti. Uzmanlar 15 Haziran'dan sonra havaların iyice ısınmaya başlamasıyla ve yağmurların sona ermesiyle kene vakalarında artış yaşanmasını bekliyor.

Türkiye'de korkutan ölümler başladı... Bu daha hiçbir şey değil. Siz asıl bu tarihten korkun

Her yaz daha havalar ısınmadan uzmanlar kenelerle ilgili açıklamalar yaparak aylar öncesinden uyarılarda bulunuyor. Bu sene de her sene ki gibi olurken keneler henüz patlama yapmadan ölümler görüldü. Geçtiğimiz günlerde Sivas’ta 2 kişi kene ısırması sonucu Kırım Kongo kanamalı ateşi geçirerek hayatını kaybetti.

Türkiye'de korkutan ölümler başladı... Bu daha hiçbir şey değil. Siz asıl bu tarihten korkun - Resim : 1

15 HAZİRAN’DAN SONRASINA DİKKAT

Henüz daha patlama yapmadan bir haberde Tokat’tan geldi. Ovacık köyünde yaşayan Hüseyin Yıldırım, 1 hafta önce kene sokması sonucunda hastaneye başvurdu. Tokat Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Yıldırım, 1 hafta sonunda yaşam mücadelesini kaybetti. Söz konusu ölümlerin artmasıyla beraber uzmanlar 15 Haziran'dan sonra havaların iyice ısınmaya başlamasıyla ve yağmurların sona ermesiyle kene vakalarında artış yaşanmasını bekliyor.