Türkiye'de ligler ertelenecek mi?

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs, Türkiye'de de görülmeye başlandı. Bir süredir tartışmaların odağında liglerin ertelenmesi var. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, futbol, basketbol, voleybol federasyonları ve Kulüpler Birliğinin başkanları ile bir araya geldi.

Türkiye'de ligler ertelenecek mi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs nedeniyle spor organizasyonları büyük ölçüde ertelendi. ABD basketbol ligi NBA, Euroleague, Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, dünyanın önde gelen futbol liglerinden İngiltere Premier Lig, İtalya, Fransa, Almanya, Hollanda, İspanya belirli olmayan sürelerce ertelendi.

Yaşanan bu gelişmeler, uzun süre korona virüs vakası görülmeyen Türkiye'de uygulanmadı. Önlem olarak tüm müsabakaların seyircisiz yapılması kararlaştırıldı. Bazı futbolcular başta olmak üzere sporcular liglerin ertelenmesi talebinde bulundu. Sporculara teknik adamlar da katıldı. Bazı kulüp başkanları da liglerin ertelenmesi talebinde bulundu.

Bugüne kadar erteleme olmayağı yönünde yapılan açıklamalar bugün yapılacak toplantıda nihai olarak karara bağlanacak. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu 3 federasyon ve Kulüpler Birliği başkanları ile bir araya gelecek. Kasapoğlu, temsilcilerle birlikte yapacağı görüşmede korona virüs nedeniyle erteleme yapılması ya da yapılmaması konusunda karar verecek.

Dev zirve saat 13:00'te Ankara'da

Herkes liglerin ertelenecek mi sorusunu sorarken bugün Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ bugün saat 13:00'te Ankara'da Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu başkanlığında bir araya geldi.