Türkiye’de neler oluyor böyle! Bir kötü haber de Mersin Göksu’dan

Türkiye’de doğa kirliliği ve küresel iklim değişikliğine dair kötü haberler gelmeye devam ediyor. Bir kötü haber de Mersin Göksu’dan geldi. Nehrin rengi yeşilden siyaha döndü. Ayrıca nehirdeki kuraklık da gözden kaçmadı.

Türkiye’de neler oluyor böyle! Bir kötü haber de Mersin Göksu’dan

Türkiye'de iklim değişikliğinin etkisiyle kuralık ve sıcak hava dalgası giderek etkisini göstermeye devam ediyor. Doğanın bozulmasıyla ilgili son haber Mersin Göksu'dan geldi. 

Silifke ilçesinden geçip denize dökülen Göksu Nehri'nde geçen günlerde yaşanan kirlilik bir kez daha görüldü. Suyu siyah renkte akan nehirden, çevreye kötü kokular yayılıyor.

Türkiye’de neler oluyor böyle! Bir kötü haber de Mersin Göksu’dan - Resim : 1

KUŞ CENNETİ'NİN İÇİNDEN GEÇİP DENİZE DÖKÜLÜYOR

Göksu Nehri, Uluslararası Ramsar Sözleşmesi ile koruma altında olan ve dünyanın en önemli kuş göç yolları üzerindeki Göksu Deltası Kuş Cenneti'nin içinden geçip, denize dökülüyor.

Türkiye’de neler oluyor böyle! Bir kötü haber de Mersin Göksu’dan - Resim : 2

CEZAİ İŞLEM UYGULANMIŞTI

Kuş cennetinde yaşayan canlıların zarar görmesinden endişe eden bölge halkı, kirliliğin nedeninin tespit edilip, önlem alınması için yetkililerden yardım istedi.

Türkiye’de neler oluyor böyle! Bir kötü haber de Mersin Göksu’dan - Resim : 3

Nehirde geçen günlerde de kirlik yaşanmış, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2 pirina işleme tesisine faaliyeti durdurma ve 3 milyon 73 bin lira idari para cezası kesilmişti.