Türkiye'deki en ucuz metro Kocaeli'de yapılıyor

Türkiye'nin son yıllarda hız verdiği metro ağı her geçen gün artarak devam ediyor. Yüksek maliyeti olan metro yapımında bu kez en düşük maliyet ortaya çıktı. Kocaeli'de yapılan metro, Türkiye'nin en ucuz metrosu olacak. En az maliyetli metro olma özelliği taşıyan metroya Eze İnşaat imza atıyor.

Türkiye'nin en ucuz metrosunun temeli atıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kocaeli'de Gebze-Darıca metro hattında tünel sondaj makinesi ile tünel açma törenine katıldı. Yapımına bir buçuk yol önce başlanan yeni metro hattı İstanbul'da Marmaray ile bağlantıyı kolaylaştırarak Gebze'den bir sahil ilçesi olan Darıca'ya rahat yolculuk yapmaya imkan verecek. Toplam uzunluğu 31 kilometre olan en ucuz maliyetli metro projesine Eze İnşaat imza atıyor.

Türkiye'nin en ucuz metrosunun yapımında tünel açma kazısı başladı. Bir buçuk yıldır istasyon ve diğer çalışmaların sürdüğü inşaata 2 adet tünel kazma makinesi indirildi.

Son yıllarda yaptığı ulaştırma hamleleriyle dikkat çeken Türkiye, metro yatırımlarına hız veriyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Geldiğimiz noktada demir ağlarla ördüğümüz Türkiye'yi, Avrupa'nın altıncı, Dünya'nın sekizinci hızlı tren işletmecesi yaptık" dedi.

Kocaeli'de 15,4 kilometre uzunluğundaki hat 2023 yılında hizmete girecek.

Eze İnşaat yapıyor

Toplam uzunluğu 31 kilometre olacak yeni metro hattı İstanbul'da ulaşımı rahatlatan Marmaray'la bağlantıyı kolaylaştıracak.

Türkiye'nin en ucuz metrosunu Eze İnşaat yapıyor. Metro hattında kullanılacak ilk yerli üretim vagonları da Bozankaya Otomotiv Anonim Şirketi yapacak.