Türkiye’den Avrupa’ya uzanan Kurtlar Vadisi

PKK'nın en büyük finans kaynağı uyuşturucu ticaretinin Afganistan üzerinden başlayan, Türkiye ve Balkanlar üzerinden Avrupa’ya kadar giden süreci yüz milyonlarca dolarlık para sirkülasyonu, Avrupa üzerindeki yasadışı faaliyetleri ve uyuşturucu bağımlılığındaki artış oranlarını rapor etmişti.

Raporda terörün finanse edilmesi başlığı altındaki bölümde dinci örgütlerin yanı sıra etnik-milliyetçi örgütlerin de Avrupa'daki uyuşturucu trafiğinde oynadıkları rolden bahsediliyor.

Bu bölümde ayrı olarak PKK'ya da yer verilerek "Türkiye'nin güneydoğusu, Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde yer alan paramiliter bir grup" şeklinde tanımlanıyor ve raporun dipnotunda ayrılıkçı IRA ve ETA örgütleri ile aynı kategoride olduğuna dikkat çekiliyor. PKK'nın Avrupa'da organize suçlara karıştığı ve AB içerisinde uyuşturucu trafiğinde yer aldığını gösteren birkaç örnek olduğu kaydediliyor.

2017'de aşırı dozdan 8 bin 238 ölüm

Raporda AB'de 2017 yılında 8 bin 238 aşırı doz vakasına bağlı ölüm yaşandığı, internet nedeniyle uyuşturucuya erişim ve kullanım yaşının giderek düştüğü ve uyuşturucu ticaretinin organize suç örgütlerinin bir numaralı gelir kaynağı olmaya devam ettiği aktarılıyor.

Bununla birlikte uyuşturucu bağımlılığının genç insanları suç örgütlerine çekmekte ve organize suç örgütü üyesi haline getirmekte kullanıldığına da vurgu yapılıyor.

5 bin organize suç örgütüne yıllık 30 milyar euroluk uyuşturucu

Raporda AB'deki yasadışı tüm uyuşturucu çeşitlerinin toplam piyasa değerinin yıllık 30 milyar euroyu bulduğu belirtiliyor ve AB'de şimdiye kadar 5 bin organize suç örgütünün tespit edildiği yazıyor. Bu OSG'ler arasındaki rekabetin yol açtığı şiddet ve çatışmaların da ayrıca şehir ve kırsal bölgelerde topluma ciddi zararlar verdiğine dikkat çekiliyor.

Türkiye Cumhuriyeti bu süreçte başta BATAKLIK operasyonu olmak üzere yüzlerce uyuşturucu operasyonu yaptı.

PKK ile mücadele PKK'nın uyuşturucu gelirinin yok edilmesi kapsamında devam ediyor .

Türkiye Avrupa hattında PKK'ya finans sağlayan tüm uyuşturucu ve silah kaçakçılığı gelirlerinin önüne geçmek için gayret ediliyor .

PKK ile mücadelemiz bu yönüyle de devam edecek.

Allan vatana millete zeval vermesin.

Vesselam