Türkiye'den Yunanistan'a '12 mil' mesajı: Bu savaş sebebi olmayacak da ne olacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yunanistan'la yaşanan Doğu Akdeniz ve Ege kriziyle ilgili önemli mesajlar verdi. Yunanistan'ın 12 mil çıkışına ilişkin Avrupa'ya seslenen Oktay, " Bunu kabul etmemizi mi bekliyorsunuz? Bu savaş sebebi olmayacak da ne olacak?" dedi.

Türkiye'den Yunanistan'a '12 mil' mesajı: Bu savaş sebebi olmayacak da ne olacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, AB'ye çağrı yaparak, "Hakkaniyet bekliyoruz. Bu hakkaniyet çerçevesinde de Türkiye'nin geri adım atmasını kimse beklemesin" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Yunanistan'la yaşanan Doğu Akdeniz ve Ege krizi hakkında açıklamalarda bulundu.

 Oktay, "Türkiye ne pahasına olursa olsun Doğu Akdeniz'in her metrekaresinde, o suyun her metreküpünde haklarını koruyacaktır. Avrupa'ya söylediğimiz şu, Doğu Akdeniz de dahil olmak üzere Egeler de dahil olmak üzere Türkiye haklarından kesinlikle vazgeçmeyecektir" dedi.

Oktay'ın açıklamaları: 

(AB'den) Hakkaniyet bekliyoruz. Bu hakkaniyet çerçevesinde de Türkiye'nin geri adım atmasını kimse beklemesin.

  

(Yunanistan'ın karasularını 12 mile çıkarmak istemesi) Bunu kabul etmemizi mi bekliyorsunuz? Bu savaş sebebi olmayacak da ne olacak?

Ne yazık ki Avrupa'nın, Türkiye'nin lehine, çıkarlarımıza olan hiçbir konuda yanımızda olmayı bırakın tepki vermediğini pek hatırlamıyoruz.

Milletimiz söz konusu bağımsızlığı, istiklali, özgürlüğü olduğunda hiçbir şey dinlemez. Bedel ödemekmiş, şuymuş, buymuş umurunda bile olmaz.