Dikkat çeken listede çarpıcı detaylar

Türkiye'nin İstanbul hariç 20 büyük kentinde bulunan ilçe belediyeleri arasında en başarılı olan belediye başkanları belirlendi. Listenin zirvesinde Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin yer alırken, 12 ismin yer aldığı listenin 10 tanesi CHP'li belediye başkanlarından oluştu.

Dikkat çeken listede çarpıcı detaylar

Sonar Araştırma Şirketi tarafından yapılan ankette Türkiye'nin 20 büyük kentindeki ilçe belediye başkanlarının başarı oranları ölçüldü. Göreve gelmelerinin üzerinden 1 yıl geçen belediye başkanları hakkında katılımcılar "Genel olarak düşündüğünüzde ilçe Belediye Başkanınız sizce başarılı mıdır, başarısız mıdır?" sorusu yöneltildi.

Anket yapılan 147 ilçenin 27 tanesinde yüz yüze, 120 tanesinde ise telefonla görüşme yapıldığının belirtildiği araştırmada Türkiye geneli baz alındığında CHP'li belediye başkanlarının başarı oranının daha yüksek çıktığı görülüyor.Dikkat çeken listede çarpıcı detaylar - Resim : 1İlk 12'ye AK Parti'den Konya Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ikinci sıradan, Ankara Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ise beşinci sıradan girmeyi başardı. Listenin geri kalan kısmını ise CHP'li belediye başkanları oluşturdu.

AK Partili belediye başkanlarında yoğunluk Ankara ve Konya olarak göze çarparken, CHP'li başkanlar ise en fazla İzmir'den listeye girdi. Manisa'dan iki ilçe belediye başkanın da CHP listesine girmesi dikkat çeken bir başka detay oldu.