İşte Marmara’daki doğalgaz deposu

Türkiye’nin doğalgaz konusunda elini rahatlatacak olan Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Projesi’nde neredeyse sona gelindi... Stratejik öneme sahip olan projeyle ülkemizin doğalgaz ihtiyacının yüzde 10'u buradan karşılanıyor olacak. Ekibimizden Gülay Alaca ve Emrah Kahraman çalışmaların devam ettiği Marmara Denizi'nin üzerindeki dev platformlardan birine gitti, projeyi yerinde inceledi…

Yatırımlar yapıldı, çalışmalar başladı, kuyular açıldı. Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Projesi ortaya çıktı.... BOTAŞ sahip olduğu Marmara Denizi'ndeki doğalgaz depolama tesisiyle ilgili bir adım attı. Depolama ve üretim kapasitesini artırmak amacıyla Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama tesisi kuruldu. 

Kalyon ve Kolin Şirketleri işte bu dev projenin yüklenici iki firması. Yurt dışından gelen doğalgaz, bu tesiste, yani denizin altında depolanacak.  Bu sayede Türkiye’nin doğalgaz arz güvenliği teminat altına alınmış olacak

Yıl sonuna doğru projede depolama aşamasına geçilmesi planlanıyor

Doğalgaz depolama platfromunda çalışanlar 30 gün çalışıp 30 gün ise izin yapıyor ancak 30 gün çalışmak dile kolay burdaki zorluk göz ardı edilmemiş platform üzerinde sosyal yaşam alanı kurulmuş. 

İşte burası da platform içinde bulunan revir burada 24 saat boyunca doktor oluyor ve çalışanlardan birinin hastalanması durumunda direkt müdahale ediliyor. 

Daha büyük risklere karşı önlemler de üst düzeyde..