Türkiye’nin en az nüfusuna sahip ilçesi! Burada sadece 476 kişi yaşıyor

Temiz havası ve doğasıyla büyüleyen sakin şehir Çankırı’nın Bayramören ilçesinde 476 kişi yaşıyor.

Türkiye’nin en az nüfusuna sahip ilçesi! Burada sadece 476 kişi yaşıyor

1990 yılında ilçe olan Bayramören Çankırı’nın kent merkezine 117 km uzaklıkta.467 kişinin yaşadığı  ilçeye bağlı  3 mahalle ve 27 köy bulunuyor. Etrafı dağlar ve ormanlarla çevrili ilçede Türkiye İstatistik Kurumu 2021 Yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre, Bayramören'e bağlı köylerde 1957 kişi, ilçe merkezinde ise 476 kişi ikamet ediyor.
 
Ceviz üretimi ile öne çıkan ilçede Türkiye genelinde Bayramören kütüğüne kayıtlı 24 bin 292 kişi bulunuyor.Yaşayanlara huzurlu bir yaşam sunan Bayramören’de önemli asayiş olayları yaşanmıyor.
 

 Bayramören'in Türkiye'nin en küçük ilçe merkezi olduğunu belirten Bayramören Belediye Başkanı Halil Muratoğlu :"Nüfusumuz resmi kayıtlarda 476 olarak görünüyor. Nüfus yaz aylarında gurbetteki vatandaşlarımızın ilçeye gelmesiyle üç beş katı yükseliyor. Köylerimizin nüfusuyla Türkiye'de en küçük ilçe değiliz ama ilçe merkez nüfusunu baz alacak olursak, Türkiye'nin en küçük ilçesiyiz" İfadelerini kullandı. 

Yaşanan nüfus azlığından kaynaklı belediye gelirinin de düşük olduğunu vurgulayan Muratoğlu :"Belediye katkısının düşük olması bizi yaz aylarında zorluyor. Hizmet veriyoruz, bu hizmeti de 476 kişi olan ilçe nüfusumuza gelen ödenekle yapıyoruz. Bu bizi zorluyor ama yine üstesinden geliyoruz" dedi.  

"Burada temiz hava alıyorum"

İlçede yaşayan 76 yaşındaki Mutlu Pamukçuoğlu : "Burada temiz hava alıyorum, seviyorum burayı. Yazın nüfus artar, bizim gibi emeklilerin çoğu gelir, burada evine bakar, havasını alır, bahçesiyle ilgilenir" diye konuştu.