'6 yaşındaki gelin' skandalında adli tıp raporu çıktı!

Türkiye'nin günlerce konuştuğu 6 yaşındaki H.K.G. ile ilgili davada ilk duruşma yarın görülecek. Duruşma öncesi adli tıp raporu mahkemeye ulaştı. Raporda genç kadının travma nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu belirtildi.

'6 yaşındaki gelin' skandalında adli tıp raporu çıktı!

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında ailesi tarafından evlendirildiği ve cinsel istismara uğradığı iddiasıyla açılan davada ilk duruşma yarın...

Mahkemenin H.K.G.'nin beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumundan istediği rapor tamamlandı.

Adli Tıp Kurumu'na sevk edilen H.K.G. uzman hekimler tarafından muayene edildi. Bu inceleme sonucunda hazırlanan 25 Ocak 2023 tarihli rapor, mahkemeye gönderildi.

DW Türkçe'de yer alan habere göre; raporda H.K.G.'nin ruh sağlığının bozulduğu ifade edildi.

Raporun sonuç kısmında şöyle denildi:

"Yukarıdaki tıbbi belgeler ve dava dosyasının tetkikinde elde edilen ve adli psikiyatriyi ilgilendiren hususların değerlendirilmesinde; (…) mağduru bulunduğu olaydan kaynaklanmış ruh sağlığını bozacak mahiyet ve derecede olan travma sonrası stres bozukluğu denilen psikiyatrik bozukluğun tespit edildiği, bu duruma göre H.K.G'nin mağduru bulunduğu olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu oy birliği ile mütalaa olunur."