Türkiye'nin hepsini etkileyecek... Devlet dairesinden kesin açıklama geldi... Başlama ve bitiş tarihi de belli

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmini Uzmanı Abdullah Macit, Meteoroloji adına Türkiye'ye yönelik önemli bir uyarıda bulundu. Macit, perşembe gününden itibaren Türkiye'nin yeniden yağışlı havanın etkisi altına gireceğini belirterek, bitiş tarihi hakkında da açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin hepsini etkileyecek... Devlet dairesinden kesin açıklama geldi... Başlama ve bitiş tarihi de belli

Türkiye artık el nino hava olaylarının başlamasıyla birlikte hava durumu haberlerini çok daha sıkı takip ediyor. Vatandaşlar haber durumu haberlerini anlık olarak takip etmeye devam ediyor. Son olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji Uzmanı Macit, ülke genelinde devam eden yağışlar ve sıcaklık durumuna ilişkin bilgiler verdi. 

Yağışların yerel olarak kuvvetli olmasını beklediklerini dile getiren Macit, “Marmara’nın güneyi, Ege, İç Anadolu’nun batısında başlayacak yağmurlu yağışların cuma, cumartesi ve pazar günü yurdun tamamına yayılmasını bekliyoruz. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde kısa süreli ve yerel olan yağışların perşembe günü İç Ege’de, İç Anadolu’nun kuzey batısında, cuma günü de İç Anadolu’nun kuzeyinde, Orta ve Batı Karadeniz’de yerel olarak kuvvetli olmasını bekliyoruz” dedi.

VATANDAŞLARIN DİKKATLİ OLMASI GEREKİYOR

Macit, vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirterek, “Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yerel doğu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmalarını uyarmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Hava sıcaklığının yağışla beraber azalacağına dikkati çeken Macit, “Yağışlı hava pazartesi gününe kadar yurdumuzda devam edecek, bunu söyleyebilirim. Mevsim normallerinde beklediğimiz hava sıcaklıklarını iç kesimlerde mevsim normallerinin altına düşeceğini tahmin ediyoruz. Şu anda önümüzdeki 7 gün boyunca yağışların devam edeceğini tahmin ediyoruz” cümlelerine yer verdi.

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİT'TE HAVA DURUMU 

Macit, önümüzdeki günlerde Ankara, İstanbul ve İzmir’de gerçekleşecek hava olaylarına ilişkin ise şunları kaydetti: “İstanbul’da önümüzdeki üç gün boyunca önemli bir yağış beklentimiz yok. Hava sıcaklığı 24-25 dereceler civarında. Ankara’da perşembe günü akşam saatlerinde yağışımız başlıyor, cuma ve cumartesi aralıklı olarak devam edecek. Cuma günü Ankara’da kuvvetli gök gürültülü yağış bekliyoruz. İzmir’de ise perşembe günü için iç kesimlerde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış var. Cuma günü sağanak yağışın gök gürültülü olarak devam ettikten sonra cumartesi yağış beklentimiz yok. İzmir’de de hava sıcaklığının 28 ila 30 derece civarında olmasını bekliyoruz.”