Türkiye'nin iadesini isteyince İsveç'te kriz çıkardı: Erdoğan'a boyun eğdiniz

Terör örgütü YPG/PKK destekçisi bağımsız milletvekili Amineh Kakabaveh, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde hakkında Finlandiya ve Türkiye ile imzaladığı ortak memorandum nedeniyle Anayasa Komisyonu’na suç duyurusunda bulundu.

Türkiye'nin iadesini isteyince İsveç'te kriz çıkardı: Erdoğan'a boyun eğdiniz

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında 28 Haziran’da İspanya’nın başkenti Madrid’deki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi öncesi imzalanan ortak memorandum nedeniyle terör örgütü YPG/PKK destekçisi bağımsız milletvekili Amineh Kakabaveh, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde hakkında Anayasa Komisyonu’na suç duyurusunda bulundu. 

 Rahatsızlık duydu
Kakabaveh, Anayasa Komisyonu’ndan Linde’nin hükümetin yetkilerini ihlal edip etmediğini ve anayasaya aykırı hareket edip etmediğini araştırmasını istedi. Ortak memorandum ile İsveç'in Türkiye'ye silah ihraç etme sözü verdiğini ve bundan rahatsız olduğunu ifade eden Kakabaveh'in ayrıca İsveç'in suçluları Türkiye'ye iade edeceğine dair maddenin de incelenmesini istediği aktarıldı.

Boyun eğmekle suçlamıştı
Kakabaveh, daha önce Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın ortak mutabakata imza atmasını "kara bir gün" olarak nitelendirmişti. İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile Başkan Erdoğan'ın anlaşmaya varmasını "şoke edici" olarak nitelendiren Kakabaveh, Başbakan'ın partisi Sosyal Demokratları Erdoğan'a boyun eğmekle suçlamıştı.