TOGG'un renkleri oylandı! İşte en sevilen renk

Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG'un renkleri arasında en sevilen renk yapılan anketin ardından ortaya çıktı. İşte 29 Ekim'de Gemlik'teki fabrikasının açılışı yapılan ve banttan indirilen yerli otomobilin en sevilen rengi...

TOGG'un renkleri oylandı! İşte en sevilen renk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 29 Ekim'de Gemlik'teki fabrikasının açılışı yapılan ve banttan indirilen Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un en sevilen rengini belirlemek için yapılan anket sonuçlandı.

Togg, Türkiye’nin doğal güzelliklerinden ilham alınarak tasarlanan dış renklerine "Anadolu", "Gemlik", "Oltu", "Kula", "Kapadokya" ve "Pamukkale" isimleri verildi.

2023 yılının ilk çeyreğinde pazara sunulacak ilk elektrikli akıllı otomobili C-SUV’un renkleri için yapılan ankette kullanıcıların oylarına göre en sevilen renk, 'Kapadokya' oldu.

TOGG'un renkleri oylandı! İşte en sevilen renk - Resim : 1

Anadolu - Kırmızı

"Anadolu" olarak isimlendirilen renkte Anadolu topraklarındaki cana yakınlık ve tutkuyu yansıtan kırmızıdan ilham alındığı belirtildi.

Pamukkale - Beyaz

"Pamukkale" olarak adlandırılan beyaz rengin, Pamukkale travertenlerinin göz kamaştıran beyazlığından ilham aldığı ifade edildi.

Gemlik - Mavi

Gemlik mavisinin rengin, zeytin ağaçlarının gölgesindeki mavi sulardan ilham aldığı kaydedildi.

Kapadokya - Bej

"Kapadokya" olarak adlandırılan renkte Kapadokya’nın peri bacalarının toprak ve kum bejinden esinlendiği ifade edildi.

Oltu - Siyah

"Oltu" renginin Oltu taşının rengi, dokusu ve sağlam yapısını temsil ettği aktarıldı.

Gri - Kula

"Kula" renk seçeneğinin de Kula'nın yapısı, kayaçları ve vadilerini andırmasının hedeflendiği kaydedildi.