Türkiye’nin kanını donduran Palu Ailesi yeniden hakim karşısında! Palu ailesi davasında yeni gelişme!

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında tanınan Palu ailesinde son dakika gelişmeleri yaşanıyor.12 yıl önce kaybolan Meryem Tahnal'ın öldürülmesine ilişkin önceki yargılamada ceza alan cinayet zanlısı Tuncer Ustael ile diğer aile üyelerinin yargılanmalarına yeniden başlandı. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye’nin kanını donduran Palu Ailesi yeniden hakim karşısında! Palu ailesi davasında yeni gelişme!

Palu ailesinin ortaya çıkışı Havva Palu'nun kızı Meryem ve torunu Melike Tanhal'ın 12 yıl önce ortadan kaybolması sonucu Müge Anlı ekibine başvuruda bulunmasıyla başladı. Günler boyunca süren yayınlar sonucunda korkunç detaylar tek tek ortaya çıkarken, suçlular canlı yayında gözaltına alınmıştı. Gelen son dakika haberine göre önceki yargılamada ceza alan cinayet zanlısı Tuncer Ustael ile diğer aile üyelerinin yargılanmalarına, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesinin bozma kararının ardından yeniden başlandı. Palu ailesi kimdir ve Palu davası nedir? İşte son dakika haberinin ayrıntıları…

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 12 yıl önce kaybolan Meryem Tahnal'ın öldürülmesine ilişkin kamuoyunda "Palu ailesi" olarak bilinen ve daha önce yargılaması tamamlanan 6 kişi, kararın usul hatası nedeniyle üst mahkemece bozulmasının ardından yeniden hakim karşısına çıktı.

Türkiye’nin kanını donduran Palu Ailesi yeniden hakim karşısında! Palu ailesi davasında yeni gelişme! - Resim : 1

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 12 yıl önce Meryem Tahnal ve kızı Melike Tahnal'ın kaybolması nedeniyle soruşturma başlatıldı. Anne ve kızına ulaşılamaması nedeniyle kapatılan dosya, 2019 yılında tekrar gündeme geldi.

Yeniden başlatılan soruşturma kapsamında Tuncer Ustael, Emine Ustael, Ayşe Palu, İsa Palu, Hava Palu ve Fatih Palu, Kocaeli 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Davanın 13 Şubat'ta görülen son duruşmasında, Tuncer Ustael'e ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıl hapis cezası, diğer tutuklu 4 aile üyesine ise 8 yıl 4 ay ile 12 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi. Sanıklardan Fatih Palu ise tahliye edildi.

Tahnal'ın öldürülmesine ilişkin "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası ve 7 yıl hapisle cezalandırılan Tuncer Ustael ve 8 yıl 4 ay ile 12 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırılan diğer aile üyeleri hakkındaki yerel mahkeme kararı, aynı avukat tarafından savunuldukları için yargılamada usul hatası yapıldığı gerekçesiyle Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesince bozuldu.

Türkiye’nin kanını donduran Palu Ailesi yeniden hakim karşısında! Palu ailesi davasında yeni gelişme! - Resim : 2

Karar, yargılamadaki usul hatası nedeniyle bozuldu!

Bir üst mahkeme olan Sakarya Bölge İdare Mahkemesi tarafından incelenen dosyada, sanıklardan Ayşe Palu, İsa Palu, Hava Palu ve Fatih Palu'nun aynı avukat tarafından savunulması sebebiyle usulde yanlışlık yapıldığı kanısına varıldı. Menfaat çatışması içerisindeki kişilerin mahkemede aynı avukat tarafından savunulmaması ilkesinden dolayı dosya, Kocaeli 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne geri gönderildi.

Avukat yargılamanın yeniden yapılmasını istedi

Davanın yeniden görülmesine bugün başlandı. Duruşma salonunda tutuklu sanıklar Tuncer Ustael, Emine Ustael, Ayşe Palu, İsa Palu ve Hava Palu ile tutuksuz sanık Fatih Palu hazır bulundu. Mahkemede sanıklar Ayşe, İsa, Hava ve Fatih Palu'nun avukatlığını aynı anda üstlenen Avukat Alper Bayrak söz alarak, "Sanık İsa Palu'nun müdafiliğine devam edeceğim. Diğer sanıkların müdafiliğinden çekiliyorum. Ben görevimi yaparken herhangi bir şekilde sanıklar arasında ayrım yapmadım. Ancak üst mahkeme menfaat uyuşmazlığı olduğunu belirterek kararı bozmuştur. Bu durumda yargılamanın önceki aşamalarının tekrarlanması gerekir. Yargılamanın tekrarlanmasını, tüm sanık ve tanıkların tekrar dinlenilmesini talep ediyorum. Ayrıca müvekkilim İsa Palu'nun tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak tahliyesini talep ediyorum" dedi.

Türkiye’nin kanını donduran Palu Ailesi yeniden hakim karşısında! Palu ailesi davasında yeni gelişme! - Resim : 3

Duruşma 14 Ocak tarihine ertelendi!

Daha sonra mahkeme tarafından söz verilen tüm sanıklar tahliyelerini istedi. Mahkeme heyeti Hava Palu, Ayşe Palu ve Fatih Palu'ya müdafi tayin edilmesi konusunda gerekli işlemlerin yapılması ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 14 Ocak tarihine erteledi.

"Meryem'in ölmüş olduğunu gördüm, pardon öğrendim"

Daha sonra duruşmada savunma yapan Tuncer Ustael, "Onca öldürülen çocuk, bebek ve hayvanların hakkını aradım. Kimseye hakkımı helal etmiyorum. Hocalık yapmış değilim iftira atıyorlar. Ben ne Meryem'i ne başkasını öldürdüm. Ancak Meryem'in kim tarafından öldürüldüğünü söyledim. Tahnal ve Şipşak ailesi ile Hikmet Şahin bu olayın failidir. Cesedin nerede olduğunu bilmiyorum. Kendilerini sahilde gördüm. Meryem'in ölmüş olduğunu gördüm, pardon öğrendim" dedi.

Türkiye’nin kanını donduran Palu Ailesi yeniden hakim karşısında! Palu ailesi davasında yeni gelişme! - Resim : 4

Palu ailesi kimlerden oluşuyor?

Palu ailesi şu kişilerden oluşuyor: Aslen Ordulu ancak yaşamlarını Kocaeli’nde sürdüren Harun-Havva Palu çiftinin 5 çocuğu var. Fatih, İsa, Emine, Meryem ve Ayşe Melek. Ahmet Tanhal ile evlendikten sonra İstanbul’a taşınan Meryem ‘in 2 çocuğu oldu oldu: Melike ve Recep. Kocaeli’de yaşayan Emine ise Tuncer Ustael ile evlendi. Çiftin 1 kızı ve oğlu Enes doğdu.

Ailedeki tuhaf olaylar Tuncer ile başladı!

Palu ailesini tanıyanların da iddiasına göre, ailedeki garip olaylar Tuncer Ustael ile başladı. Herkese kendisini ‘cinci hoca’ olarak tanıtan Tuncer Ustael, ilk olarak ailede kendisine inanmayan Harun Palu ve Ahmet Tuncer’den kurtulmak için harekete geçti. Tuncer, eşinin erken kardeşi İsa’yı Meryem’in kocası Ahmet’i vurması için ikna etti. İsa, “Kardeşimi satıyordu” diyerek Ahmet’i öldürdü. Birlik olan Palu ailesi Meryem’i cinle korkutup ağır tahrik ifadesi verdirdi. Oğlunun hapse girmesini istemeyen Harun Palu suçu üstlenerek hapse girdi. Tuncer, böylece kendisine inanmayan iki kişiden kurtuldu.

Türkiye’nin kanını donduran Palu Ailesi yeniden hakim karşısında! Palu ailesi davasında yeni gelişme! - Resim : 5

Kendisine inanmayanlardan kurtuldu!

Ahmet ölüp, baba hapse girince meydan Tuncer’e kaldı. Meryem ve çocukları Tuncer Ustael’in yanında kalmaya başladı. Yine iddialara göre, Tuncer, çocuklar da dahil olmak üzere tüm aile üyelerine inanılmaz işkenceler uyguluyor, ailede istediği kişiyi istediği zaman ceza için aç bırakıyordu.

Öz çocuklarına cinsel istismar

Eşi Emine’nin gözleri önünde baldızı Meryem ve iki çocuğunun yanı sıra kendi çocuklarına da cinsel istismarda bulunan Tuncer’in yaptıkları sonunda Meryem’in oğlu olan Recep, evden iki defa kaçtı. Üçüncü defa kaçtığında açlıktan baygın halde bulunup karakola teslim edilen Recep'in sağlık kontrolünde tecavüze uğradığı, aç bırakıldığı tespit edildi. Kendisine yapılanları polise anlatan Recep, yurda yerleştirildi ama enişteye de dayıya da ceza verilmedi. Ailenin bir diğer çocuğu Enes’te evden kaçtı ancak Tuncer’i savunan aile “Çocuğu maskeli kişiler kaçırdı” diye ifade verdi.

Hamile kalırsa diye öldürdü!

Bütün bunlar olurken öldürülen Ahmet Tanhal’ın ailesinin peşlerinde olduğunu iddia eten Tuncer Ustael, Meryem’e araba aldırdı ve aile arabada yaşamaya başladı. İddiaya göre; Palu ailesinin otomobilde yaşadığı sırada Tuncer Ustael’in ağaca bağladığı, darp ettiği, aç bıraktığı Meryem öldü. Genç kadının cesedi ise kadını Tütünçiftlik sahiline gömüldü. Meryem’in ölümünden tam bir yıl sonra kızı Melike’de ortadan kayboldu. Tuncel Ustaer’in tecavüz ettiği 6 yaşında Melike’yi ispirto içirip öldürdüğü de iddialar arasında.

Zorla senet imzalattılar

Meryem’in tüm mal varlığını ele geçiren Tuncer Ustael, bu defa Harun Palu’nun kız kardeşi Gülbahar Sadık’ın evine göz dikti. Tuncer, İsa, Ayşe Melek ve kayınvalidesi Havva ile biber gazı sıktıkları Gülbahar Sadık’a zorla boş senet imzalattı, Palu ailesi yalnızca bu sebepten ceza aldı.

Türkiye’nin kanını donduran Palu Ailesi yeniden hakim karşısında! Palu ailesi davasında yeni gelişme! - Resim : 6

İfade değiştirdiler

Harun Palu'nun 2011’de özgürlüğüne kavuşmasıyla olay yeniden gün yüzüne çıktı. Harun Palu'nun baskısı üzerine Fatih, kızı Ayşe Melek ve karısı Havva ile savcılığa gitti. Meryem ve Melike’nin Tütünçiftlik’te gömüldüğünü söylediler. Kazı yapıldı, cesetler bulunamadı. Tuncer’in soruşturma sürerken cinlerle korkuttuğu aile ifade değiştirdi. Tuncer’e karşı olan tek kişi baba Harun, şizofreni teşhisi ile akıl hastanesine kaldırıldı.

Gözaltına alındılar

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 11 yıl önce kaybolan Meryem Tanhal (35) ve kızı Melike Tanhal'ın (8) cinayetinin aydınlatılması için çalışmalar sürüyor. Konuyla ilgili bir televizyon programında, Meryem Tanhal ve Kızı Melike Tanhal'ın cansız bedenlerinin Tütünçiftlik sahiline gömüldüğü iddiasıyla arama çalışmaları başlatılmıştı. Cinayetle ilgili ise 9 Ocak'ta Palu ailesine yönelik operasyon düzenlendi. Polis, Palu ailesinin evinde arama yaparak, 5 kişiyi gözaltına aldı.

Davada karar çıktı

13 Şubat 2020 tarihinde Mahkeme heyeti, sanık Tuncer Ustael'in, "canavarca hisle veya eziyet çektirerek ve üstsoy veya altsoydan birine ya da eş veya kardeşe karşı" kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "hürriyeti yoksun kılma" suçundan 4 yıl, "kredi kartının kötüye kullanılması" suçundan 3 yıl olmak üzere toplam 7 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Heyet, Emine Ustael, Hava, İsa, Ayşe Palu'yu, "kasten öldürmeye yardım etme" suçundan 12 yıl 6'şar ay hapse mahkum etti.

Fatih Palu'ya suçun işlendiği tarihte yaşı küçük olduğu için 8 yıl 4 ay hapis cezası veren heyet, sanığı tahliye etti.

İddianame

Meryem Tahnal'ın öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianamede, "acı çektirerek kasten öldürme ve öldürmeye iştirak" suçlamalarının yöneltildiği tutuklu sanıklar Tahnal'ın eniştesi Tuncer Ustael ve eşi Emine Ustael, annesi Hava, kardeşleri İsa, Fatih ve Ayşe Palu'nun "ağırlaştırılmış müebbet" hapisle cezalandırılması talep ediliyor.