Türkiye'nin yanı başında yeni salgın patladı. Girdiği yeri ölüm tarlası yapıp öyle çıkıyor

Türkiye'nin başı olarak adlandırılan Kıbrıs'ta yeni bir salgın patladı. Şimdiye kadar 35 hayvana bulaşan salgın, bu hayvanların ölümüne neden olması nedeniyle büyük bir endişe yarattı. Ekiplerin çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Türkiye'nin yanı başında yeni salgın patladı. Girdiği yeri ölüm tarlası yapıp öyle çıkıyor

Türkiye'nin yanı başı olarak adlandırılan Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yeni bir salgın patlak verdi. Koyun ve keçilere bulaşan salgın nedeniyle bölgedeki çiftçiler dertli. Çünkü salgın girdiği yerleri bir ölüm tarlası haline getirdikten sonra koyun ve keçilerin kırılmasına neden oluyor. 

Günün erken saatlerinde yetkililer önleyici tedbirlerin alındığını, adanın Veteriner Hizmetlerinin çiftlik hayvanlarını teftiş edeceğini ve önlem olarak hayvanların hareketini yasaklayacağını doğruladığını söyledi.

 Çarşamba öğleden sonra, Veteriner Hizmetleri'nden yapılan bir açıklama, hayvanların yerinde denetlenmesi için bir bölgenin belirlendiğini doğruladı.

İLAÇLAMA YAPILMASI PLANLANIYOR

CNA, hastalık ve çiftçiler tarafından alınacak özel koruma önlemleri hakkındaki bilgilerin Veterinerlik Hizmetleri web sitesinde de yayınlanacağını söyledi.

Ayrıca geçiş noktalarında araçların ilaçlanması da planlanıyor.

Tüm koyun ve keçi yetiştiricileri, artan ölümler veya şüpheli semptomlar durumunda derhal Veteriner Hizmetleri bölge müdürlüklerine haber vermeye davet edilir.