Türkiye'nin yeni roketi yolda

Türkiye’yi uzaya taşıyan Roketsan, geliştirdiği teknolojileri denemek amacıyla bu yıl yeni bir roket fırlatmaya hazırlanıyor. Şirket, daha büyük hedeflere ulaşmak için de ciddi bir yatırım programını hayata geçirecek.

Türkiye'nin yeni roketi yolda

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, şirketlerinin, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından Türkiye’nin uzay programını gerçekleştirmek üzere görevlendirildiğini belirten İkinci, 2015’te geliştirdikleri sistemlerle uzaya erişim faaliyetleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Çifte kullanım

Bundan sonraki aşamalarda üst seviye hedefleri yerine getirmek üzere çok ciddi yatırımlar altına girileceğini dile getiren Murat İkinci, “Bundan sonraki 1 - 2 sene içinde özellikle 400 ve 400 kilometre ötesindeki yörüngelere ulaşabilecek büyük motorları yerli ve milli imkanlarla geliştirmek üzere çok ciddi bir yatırım programı içindeyiz” dedi.

Kaynak sıkıntısı yok

Uzay programlarının milyarlarca dolarlık kaynak gerektirdiğini belirten İkinci, son 5 - 6 yılda Türkiye’nin özellikle bu konuya kaynak ayırma ve kaynağı harekete geçirmede herhangi bir eksiklik hissettirmediğini söyledi. Murat İkinci, uzay için yapılan çalışmaların çifte kullanım açısından da çok ciddi artılarının olacağını değerlendirdiklerini söyledi.