TOGG için 'MEGA' hamle! Önemli değişiklikler yapılacak

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG ile ilgili her geçen gün güzel haberler gelmeye devam ediyor. Bu kez 'MEGA' bir hamle geldi. TBMM Başkanlığı'na sunulması beklenen Mega Sanayi Sistesi çalışmasının detayları da belli olmaya başladı.

TOGG için 'MEGA' hamle! Önemli değişiklikler yapılacak

Yerli otomobil TOGG için geri sayım sürerken, birçok farklı alanda adımlar atılmaya devam ediyor. TOGG ile ilgili Mega Sanayi Sitesi hamlesi yakın zaman da TBMM'ye sunulacak.

Yasa teklifi TBMM Başkanlığı'na sunulacak

AK Parti Cumhuriyet'in 100'üncü yılında başlayacak yeni dönemle, "Büyük Türkiye-Büyük Yatırım Modeli"ne geçiyor. Bu kapsamda yerli otomobil başta olmak üzere büyük yatırımların altyapısını oluşturmak üzere hazırlanan yasa teklifinin önümüzdeki günlerde TBMM Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

"Mega sanayi siteleri kurulması da hedefleniyor"

Teklif kapsamında endüstri sanayi bölgeleri ile ilgili önemli değişiklikler yapılacak. Büyük ölçekli yatırımlar için uygun bir yatırım ortamı sağlanması, bu amaçla endüstri bölgelerinin daha işlevsel hale getirilip daha fazla katma değer yaratması amaçlanıyor. Yerli otomobil gibi projeler için mega sanayi siteleri kurulması da hedefleniyor.

 

Kaynak: SABAH