Türkiye'ye 19 Mayıs için korkunç bir tarihin uyarısı verildi. Adımınıza bile dikkat etmeniz gerekecek

Türkiye'de yaz aylarının gelmesiyle birlikte doğada zehirli mantarların görülme sıklığı da artacak. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Türkekul, 19 Mayıs'tan itibaren doğada zehirli köygöçüren mantarının görülmeye başlayacağını ve herkesin dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Ülkemizde en çok ölümler bu mantardan kaynaklanıyor.

Türkiye'ye 19 Mayıs için korkunç bir tarihin uyarısı verildi. Adımınıza bile dikkat etmeniz gerekecek

Türkiye'de yaz aylarının gelmesiyle birlikte yılanların topraktan çıkması bekleniyordu. Havaların tam ısınmaya başlamasının ardından yılanlar daha fazla görülüyor. Fakat asıl sürpriz, ülkemizde mantar zehirlenmesinden kaynaklı ölümlerden en fazla sorumlu tutulan mantar olan köygöçüren mantarı hakkında yaşandı. 

PROFESÖR TARİH VERDİ 

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Türkekul, 15 gün içinde arazide kendisini göstermeye başlayacak 'ölüm meleği' de denilen 'Amanita phalloides' ölümcül mantar türüyle ilgili uyarıda bulundu. 

Söz konusu ölümcül mantarın 19 Mayıs'tan itibaren Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de birçok ilimizde görülebileceği belirtilerek vatandaşların dikkat etmesi istendi.