Türkiye'ye bir destek de Tayland'dan: Kurtarma ekibi ve erzak gönderiliyor

Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye'ye dünyanın tüm ülkelerinden destek gelmeye devam ediyor. Son olarak Tayland, özel ekipmanlarla 20 kişilik bir arama-kurtarma ekibi ile erzak göndereceğini duyurdu.

Türkiye'ye bir destek de Tayland'dan: Kurtarma ekibi ve erzak gönderiliyor

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından Tayland Başbakanı Prayut Chan-o-cha, deprem felaketi ile alakalı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Chan-o-cha mesajında, “Türkiye'nin güneyinde çok sayıda can kaybına ve yaralanmaya neden olan deprem haberlerini bir üzüntüyle öğrendim. Tayland hükümeti ve halkı adına tüm Türkiye'ye ve özellikle acılı ailelere baş sağlığı diliyorum” dedi.

Tayland Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, Tayland Dışişleri Bakanı Don Pramudwinai'nin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüğü ve Türkiye'ye 20 kişilik bir arama kurtarma ekibi göndermek üzere çalışma başlatıldığı bildirildi.

Tayland Afet Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, Tayland'ın en etkili arama-kurtarma ekiplerinden biri olan Urban Search and Rescue'den (USAR) 20 kişilik profesyonel bir takımın özel ekipman ile beraber Türkiye'ye hareket etmek üzere hazırlık yaptığı bildirdi.

Türkiye'nin Bangkok Büyükelçiliği gelen yoğun yardım talepleri üzerine Türkiye'ye gönderilmek üzere acil erzak yardımı organizasyonu başlattığını duyurdu.