Türkiye'ye ne zaman asit yağacak. Tarih az önce verildi. Herkes kendisini korusun

İtalya'da Etna Yanardağı'nda meydana gelen büyük patlamanın ardından gözler Türkiye'ye çevrildi. Meteorolojik kaynaklar tarafından Türkiye hakkında yapılan açıklamada, "Salı ve çarşamba az miktarda Ege ve kısmen Marmara'da asit yağmuru riski var. Takip edilmeli..." ifadelerine yer verildi.

Türkiye'ye ne zaman asit yağacak. Tarih az önce verildi. Herkes kendisini korusun

Türkiye, İtalya'dan gelen bomba haberle sarsıldı. Son dakika gelişmesine göre İtalya'da bulunan Etna Yanardağı'nda çok güçlü bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından büyük kara bulutlar Ege üzerinden Türkiye'ye doğru giriş yapmaya başladı. 

ASİT YAĞMURU TEHLİKESİ

Meteorolojik kaynaklar tarafından kısa bir süre önce Türkiye hakkında yeni bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada Türkiye'de asit yağmuru tehlikesi olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi: 

"Etna Yanardağı faaliyeti sonrası patlayan kükürt dioksit ülkemize doğru geliyor. Yurt dışı kaynakların yayınladığı haritaya bakın, Etna'nın zararlı gazları dibimize kadar gelmiş. Salı ve çarşamba az miktarda Ege ve kısmen Marmara'da asit yağmuru riski var. Takip edilmeli..."

METEOROLOJİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Diğer yandan konuyla ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden de yeni bir açıklama geldi. 

Açıklamada, “Avrupa’nın en aktif yanardağı olan İtalya’daki Etna Yanardağı 21-22 Mayıs 2023 tarihlerinde yeniden faaliyete geçmiştir. Genel müdürlüğümüzce son yapılan HYSPLIT tahmin modeli ileri yörünge analizlerine göre Etna kaynaklı kül bulutlarının Yunanistan’ın güneyinden geçerek deniz üzerinden doğuya doğru hareket etmesi beklenmektedir.

Söz konusu Etna kaynaklı kül bulutlarının ülkemizi etkilemesi beklenmemektedir. Genel Müdürlüğümüzce kül bulutlarının hareketi 7/24 esasına göre takip edilmektedir” sözlerine yer verildi.