Türkiye'ye noktanın da noktası bir uyarı yapıldı... Bu bölgelerde yaşayanlar herkesten çok dikkat etmeli. Direkt sizi ilgilendiriyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji Uzmanı Cengiz Çelik'ten Türkiye'de etkili yağış alacak bölgeler hakkında nokta atış uyarılar geldi.

Türkiye'ye noktanın da noktası bir uyarı yapıldı... Bu bölgelerde yaşayanlar herkesten çok dikkat etmeli. Direkt sizi ilgilendiriyor

Yaz aylarına bir türlü giremeyen Türkiye'de hava durumunun ne zaman mevsim normallerine oturacağı merak ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden sık sık açıklama yapılırken, meteoroloji uzmanları da vatandaşları bilgilendiriyor. Son olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji Uzmanı Cengiz Çelik, ülkemizde etkili yağış alacak bölgeler hakkında nokta uyarılarda bulundu. 

BU BÖLGELERDE YAŞAYANLAR ÖNLEMLERİNİ ALSIN! 

Çelik, yağışların güçlü ve kuvvetli olmasının beklendiği yerlerin de olduğunu vurgulayarak, “Özellikle İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel kuvveti şeklinde yağışlar görülecek. Bu gök gürültülü sağanak yağışlarla birlikte yerel doğu yağışı görebiliriz. Yağış anında kuvvetli rüzgar ve yıldırım hadisesini de görebiliriz. Bunlara karşı tedbirli ve dikkatli olmakta fayda var” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği bölgelerdeki hava durumuna ilişkin de bilgiler veren Çelik, yağışların deprem bölgesinde daha az görüleceğini söyleyerek, “Özellikle Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde kısa süreli gök gürültülü sağanak yağış geçişleri görebiliriz. Onun dışında önümüzdeki 3 gün boyunca deprem bölgesi için hava ekseriyetle parçalı çok bulutlu geçecek diyebiliriz” ifadelerini kullandı.