Türkiye'ye ürküten 10Temmuz uyarısı... İlk tehlikede olacak kişiler de açıklandı... Lütfen ve lütfen kendinizi iyi koruyun

Uzmanlar tarafından Türkiye'deki kene tehdidine ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor. Türkiye'de temmuz ayında sıcaklıkların pik yapacak olması nedeniyle vatandaşların kenelere çok daha fazla dikkat etmesi gerektiği kaydedildi. Özellikle sağlıkçıların ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların keneler konusunda daha büyük risk altında olduğu ifade edildi.

Türkiye'ye ürküten 10Temmuz uyarısı... İlk tehlikede olacak kişiler de açıklandı... Lütfen ve lütfen kendinizi iyi koruyun

Keneler ve kenelerden kaynaklı hastalıklar Türkiye için hala büyük bir tehdit oluşturmaya devam ediyor. 

Yaz sıcaklıklarının bastırmasıyla birlikte kenelerin daha sık görülmesi bekleniyor. Meteoroloji uzmanlarının değerlendirmesine göre ülkemizde asıl sıcaklıklar temmuz ayında görülmeye başlanacak. 

Doç. Dr. Seyit Ali Büyüktuna da kenelerin görülmeye başlamasının ardından tehlikede olacak en yüksek grupları açıkladı. 

Dr. Büyüktuna, “Hastalık, insanlara kenelerin kan emmesi ya da kenelerin elle ezilmesi esnasında bulaşabilmektedir. Virüs kenelerde ömür boyu kalmakta ve çoğalabilmektedir. Veterinerler, endemik bölgelerdeki hastanelerde görev yapan sağlık çalışanları, tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar risk grubunda yer almaktadırlar.” ifadesini kullandı.