ABD'den skandal Türkiye kararı

ABD Temsilciler Meclisi Türkiye ile ilgili skandal bir karara imza attı. Barış Pınarı harekatının sonlandırılmasını isteyen ABD meclisi, harekatla ilişkilendirdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk yetkililere ve savunma sanayii ile ilişkilendirilen bankalara yönelik yaptırım tasarısını kabul etti.

ABD'den skandal Türkiye kararı

Türkiye güvenli bölge için harekete geçti ve Suriye sınırında teröristlerin temizlenmesi için Barış Pınarı harekatını başlattı. Bu durum en çok Amerika Birleşik Devletleri’ni rahatsız etti.

ABD'den harekatı durdurun çağrısının yanı sıra ardı ardına tehditler gelmeye başladı.

Son olarak ABD Temsilciler Meclisi skandal bir karara imza attı.

Türkiye'nin Suriye'de teröristlere karşı düzenlediği Barış Pınarı Harekatı'nı "sona ermesi için" hazırladıkları yasa tasarısı, Komisyon'da kabul edildi.

Tasarıda operasyonla ilişkilendirilen Türk yetkililere ve savunma sektörüyle ilişkilendirilen bankalara yaptırım uygulanmasını öngörüyor.

Türk yetkililer arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan da gösteriliyor. Tasarı yasalaşırsa Amerikan silahlarının, Suriye'de operasyon yürüten Türk Silahlı Kuvvetleri'ne satışı engellenecek.

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Demokrat Eliot Engel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan skandal sözler de sarf etti.

Engel, "Önerdiğimiz yaptırımlar Erdoğan'ı, uluslararası güvenliğe yönelik bu korkunç yıkımdan sorumlu tutacak" dedi.

Aynı yasa tasarısında, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi satın almasına yönelik yaptırım uygulanması maddesi de yer alıyor.