Türkiye'yi bekleyen koca tehlikeyi ağzından kaçırdılar! Eğer 15 gün içinde kar yağmazsa Mayıs'ta ürkütücü bir şey olacak

Ülke genelinde Aralık ayında da etkisini koruyan sıcak havalar yerini soğuk havalara yavaş yavaş bıraksa da Türkiye’de çoğu bölge yağış almıyor. Yetkililere göre karın yağmaması yazın başlangıcı olan mayıs ayına doğru etkisini gösterecek. Uzmanların açıklamasına göre ülke yağış almadığı için su seviyeleri iyice azalacak ve gelecekte ciddi bir kuraklık sıkıntısı yaşanacak.

Türkiye'yi bekleyen koca tehlikeyi ağzından kaçırdılar! Eğer 15 gün içinde kar yağmazsa Mayıs'ta ürkütücü bir şey olacak

Türkiye’de de son 52 yılın en sıcak aralık ayı geride kalırken, yağışın olmaması çiftçinin üretimini ve baraj doluluk oranlarını azalttı. Hava sıcaklığı neredeyse her bölgede mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor.  

Uzmanların yaptığı açıklamalara Türkiye genelinde mevcut olan yağışsızlık 15 gün daha böyle devam ederse  yaz mevsiminin ilk ayı olan Mayıs’ta etkilerini gösterecek. Böyle devam ederse ciddi bir kuraklık yaşanılacağına dikkat çekildi.

Türkiye'yi bekleyen koca tehlikeyi ağzından kaçırdılar! Eğer 15 gün içinde kar yağmazsa Mayıs'ta ürkütücü bir şey olacak - Resim : 1

AKDENİZ'DE AĞAÇLAR ÇİÇEK AÇTI

Hava sıcaklığı neredeyse her bölgede mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Akdeniz ve Marmara bölgelerinde bazı ağaçlar çiçek açarken, çoktan ortadan kaybolması gereken bir dizi böcek türü halen uçuşuyor.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YAĞIŞ RAPORUNU AÇIKLADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün "2022 Yılı Aralık Ayı Alansal Yağış Raporu"na göre, yağışlar Marmara’da yüzde 61, Ege’de yüzde 57, Akdeniz’de yüzde 64, İç Anadolu’da yüzde 59, Karadeniz’de yüzde 19, Doğu Anadolu’da yüzde 74 ve Güneydoğu Anadolu’da yüzde 59 azaldı.