"Türküler Gerçeği Söyler": AKM’de üç farklı türkü konseri

Atatürk Kültür Merkezi, nisan ayı boyunca üç farklı konserle Anadolu’nun farklı yörelerinden türküleri müzikseverlerle buluşturuyor.

"Türküler Gerçeği Söyler": AKM’de üç farklı türkü konseri

Binlerce yıllık tarihe ve kültüre sahip Anadolu’nun sesi olan türküler, nisan ayı boyunca Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleşecek üç farklı konserle sanatseverlere buluşacak.

İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu, 4 Nisan Salı günü "Anadolu’dan Ezgiler" konseriyle AKM Tiyatro Salonu'nda sahne alacak. Sanat yönetmenliğini Enver Merallı’nın üstleneceği konserde, Anadolu’nun farklı yörelerinden türküler seslendirilecek. Konserde Yüksel Dilibal, Serhan Çekem Köse, Menşule Palalı, Nuran Duygulu, Duygu Koçak Sezer, Ayşe Engin, Eda Karaytuğ solist olarak sahne alacak. 

NEŞET ERTAŞ'TAN RUHİ SU'YA USTALARIN TÜRKÜLERİ 5 NİSAN'DA

Halk müziğinin otantik şöyleyiş tavrı ve evrensel şarkı söyleme tekniğini kendine özgü yorumuyla birleştiren İstanbul Opera ve Balesi solist şarkıcısı Ufuk Karakoç, 5 Nisan Çarşamba akşamı AKM Müzik Platformu'nda bir konser verecek. Neşet Ertaş, Mahzuni Şerif, Davut Sulari, Hisarlı Ahmet, Aşık Veysel ve Ruhi Su gibi ustaların bıraktığı eşsiz eserleri yorumlamayı kendine görev edinen Karakoç, "Türküler Gerçeği Söyler" konseriyle seyircinin karşısına çıkacak. 

İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu da 5 Nisan Çarşamba akşamı AKM Tiyatro Salonu'nda "Bahar Türküleri" konseriyle müzikseverlerle buluşacak. Konserde neşenin, mutluluğun ve hayata bağlanmanın sesi olan bahar türküleri seslendirilecek. Şef Uğur Kaya yönetiminde gerçekleşecek konserde Aynur Erdoğan, Çimen Yalçın, Seher Çelik, Gökhan Temur, İsmail Altunsaray, Tekin Büyükkaya solist olarak sahne alacak.