Turuncu kardan sonra mavi köpek şaşırttı! İşte sebebi

Birçok ülkede soğuk hava dalgasının etkili olmasıyla ilginç görüntüler yaşandı. Geçtiğimiz günlerde turuncu kar yağışı yankı uyandırmıştı. Bu kez görülen mavi köpek şaşkınlık yarattı.

Turuncu kardan sonra mavi köpek şaşırttı! İşte sebebi

Kutuplardan güneye doğru ilerleyen soğuk hava dalgası bu sabah itibariyle Türkiye'ye ulaşırken, Kuzey Yarımküre'deki birçok ülkeden tüyler ürperten fotoğraflar geliyor.

Turuncu kar yağmıştı

Afrika'daki Sahra Çölü'nden kalkan toz bulutu İspanya'dan Avrupa'ya giriş yaptı, Alpler'i aşıp Almanya'nın doğusundaki Altenberg'de bile turuncu kar yağmasına neden oldu.

Fransa'nın kuzeyindeki Lyon'da ise gökyüzü tamamen turuncuya büründü, şehir sakinleri balkonlarına çıkıp çektikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Rusya eksi 30'u gördü!

Hava durumu haritalarında neredeyse tamamı mor ve beyaz renkte olan dünyanın en büyük yüzölçümüne sahip ülkesi Rusya'da, ortalama hava sıcaklıkları eksi 30'lara kadar indi.

Kar yağışı görülen başkent Moskova'da nehirler dondu, batıdaki St. Petersburg'da ise Neva Nehri'nde açılan buz deliklerinde yüzenlerin fotoğraflarını Associated Press (AP) haber ajansı geçti.

Kar altındaki Rusya'dan gelen en ürkütücü kare ise, Dzerzhinsk kentinden. Moskova'nın doğusundaki şehirde mavi renge dönmüş sokak köpekleri şok etkisi yarattı.

Medya nedenini açıkladı

Yerel medya, eski bir fabrikadan yayılan kimyasal atıklar nedeniyle köpeklerin renk değiştirdiğini yazdı. Yetkililer, fotoğrafların yayılmasıyla köpekleri kontrol için bölgeden çıkardı.

Haberlerde hidrosiyanik asit (siyanür asidi) ve organik cam üreten dev fabrikaya vurgu yapılırken, iflas etmiş fabrikanın yöneticisi Andrey Mislivets hayvanların bakır sülfat bulmuş olabileceğini savunarak fotoğrafların sahte olduğunu ileri sürdü.