Hastanede kan donduran olay! Hemşire 7 bebeği öldürdü

İngiltere’de Kontes Chester Hastanesi’nde hemşire Lucy Letby, 7 bebeği öldürmek ve yenidoğan katındaki 10 bebeği daha öldürmeye çalışmakla suçlanıyor. İşte kan donduran olayın ayrıntıları...

Hastanede kan donduran olay! Hemşire 7 bebeği öldürdü

32 yaşındaki Letby, İngiltere’de Kontes Chester Hastanesi'nin yenidoğan ünitesindeki ölümlerle ilgili üç yıllık bir soruşturmanın ardından tutuklandı! Letby, Haziran 2015 ile Haziran 2016 arasında beş erkek bebek ve iki kız bebeği öldürmekle suçlanıyor. Duruşması bugün Manchester Crown Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

Hastanede kan donduran olay! Hemşire 7 bebeği öldürdü - Resim : 1
7 bebeği öldürmekle suçlanan Hemşire Lucy Letby

 

Hemşire Letby ayrıca beş erkek ve beş kız olmak üzere 10 yenidoğan bebeği daha öldürmeye teşebbüsle suçlanıyor. Hemşire, kendisine yöneltilen 17 suçlamayı da reddetti.

Mahkemeye bebeklerin aileleri de katıldı

Cani hemşirenin davasına öldürülen bebeklerin aileleri de katıldı. Ancak mahkeme kararıyla hayatta kalan ve ölen çocukların kimlikleri ile bebeklerin ebeveynlerinin kimliklerinin gizlendi.

Davayla ilgili de basın yasağı getirildi. Kamuoyu bir sonraki duruşmalarda, bebek ölümlerinin arkasındaki sır perdesinin aralanacağı düşünüyor.

Hemşire Letby, tutuklu olarak yargılanmaya devam edecek.