Tuzla'daki yangın kontrol altına alındı!

Tuzla'da kimyasal üretim yapan fabrikada çıkan yangın, zorlu bir çalışmayla kontrol altına alındı. Yangın sırasındaki tank patlamasında 2 itfaiye eri yaralandı. Dumandan etkilenen 7 kişi hastaneye kaldırıldı.

Tuzla’da Deri Sanayi Sitesi’nde bulunan bir polyester fabrikasında bugün saat 11:40 sularında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İçerideki kimyasal maddeler nedeniyle ara ara patlamalar da yaşandı. Siyah duman tabakası rüzgarın etkisiyle gökyüzünü kapladı. İtfaiye ekipleri, alevlerin fabrika yakınındaki ağaçlık alana sıçramaması için büyük çaba sarfetti.

Öğleden sonra alevler kontrol altına alınmıştı. Ancak patlamadan bir süre sonra fabrikadan yeniden alevler yükseldi. Güvenlik görevlileri alevlerin yükselmesinin ardından emniyet şeridini genişletti.

Fabrikada çıkan yangın akşam saatlerinde kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları ise  devam ediyor.

Tuzla'daki yangın kontrol altına alındı! - Resim : 1

"53 araç 147 personelle müdahale ediliyor"

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada ise, Tuzla Organize Sanayi Bölgesindeki bir kimya fabrikasında saat 11.40 sıralarında çıkan yangını söndürme çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

Açıklamada, büyükşehire bağlı 53 araç 147 personelle yangına müdahale edildiği belirtilerek, alevlerin, fabrikanın bitişiğinde bulunan silolara da sıçraması üzerine söndürme çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

Yangına İstanbul İtfaiyesinin 13'ü Anadolu Yakası, 8'i Avrupa Yakası olmak üzere 21 istasyonundan 53 araç, 147 personelle müdahale edildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İBB itfaiyesi ile birlikte, ilçe belediyelerden 14 su ikmal aracı, İSKİ'den de 3 su ikmal aracı söndürme çalışmalarında görev alıyor. Ayrıca, söndürme çalışmalarında Gebze İtfaiyesinden de 3 araç bulunuyor."

- "Yangın bir makinede başladı"

Olay yerinde incelemelerde bulunan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, yaptığı açıklamada, yangının ilk önce bir makinede çıktığını belirterek, "Fabrikanın kendi müdahaleleri sonucu önlenemiyor ve kısa süre sonra Tuzla ve çevre itfaiyelerle müdahale ediliyor. Petrokimya sektöründe çalışan ve yanıcı hammaddeye sahip. Bunun tutuşmasıyla yangın depolara sıçrıyor." ifadelerini kullandı.

Yazıcı, otoparktaki bazı araçların da yandığını dile getirerek, "Firma, uluslararası ortaklığı olan bir firma. Etrafımızdaki fabrikalara ve ormana geçmeden yangının söndürülmesi en büyük hafifletici sebep olacaktır." dedi.

Yangınına müdahale sırasında 2'si itfaiye eri toplam 7 kişi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Yangına helikopterle havadan müdahale edildi.

 - Valilik açıklama yaptı

İstanbul Valiliğinden Tuzla'daki yangın ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, "İtfaiye, AFAD ve UMKE yetkililerinden alınan bilgilere göre; Tuzla Aydınlı Mahallesi Aydınlı Yolu Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren asfalt ve kimyasal madde üretimi yapan bir fabrikada bugün saat 11.40’sıralarında yangın meydana gelmiştir" denildi.

Açıklamanın devamında, "Söz konusu yangına; itfaiye, 112 ACİL, AFAD KBRN ve UMKE KBRN ekipleri ile Orman Yangın Söndürme ekiplerince müdahale edilmektedir.Yangın nedeniyle oluşan yoğun dumandan 2’si itfaiye personeli olmak üzere 7 kişi etkilenerek hastaneye sevk edilmiş, yapılan ayakta müdahale sonrası taburcu edilmişlerdir. Ayrıca fabrika içerisindeki bir kazanın infilak ederek itfaiye aracına isabet etmesi neticesinde yaralanan 2 itfaiyecimiz de 112 ekiplerimizce hastaneye sevk edilmiştir. Yangının başlangıcından beri halk sağlığını olumsuz yönde etkileyen herhangi bir duruma rastlanmamıştır" ifadeleri kullanıldı.

- Park halindeki araçlar yandı

Yangında, fabrika çevresinde park halinde bulunan yaklaşık 15 aracın yandığı belirtiliyor.

Yangına müdahale eden bir itfaiye aracının da hasar gördüğü öğrenildi.

Fabrika çevresindeki trafik akışı da durduruldu. Polis, fabrika çevresinde toplanan halkı daha geriye çekilmeleri konusunda sık sık uyardı.

Yoğun duman, İstanbul'un bir çok noktasından görüldü.

Tuzla'daki yangın kontrol altına alındı! - Resim : 3