Tuzla'daki yangında patlama anı kameralara yansıdı ! İşte o anlar...

Tuzla'da kimyasal üretim yapan fabrikada çıkan yangın, çevre ilçelerden gelen itfaiye ekiplerinin desteğiyle kısmen kontrol altına alındı. Fabrika içindeki bir tankın patlaması sonucu yangına müdahale eden iki itfaiye personeli yaralandı. Yangına havadan da müdahaleye başlandı

Tuzla’da Deri Sanayi Sitesi’nde bulunan bir polyester fabrikasında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İçerideki kimyasal maddeler nedeniyle ara ara patlama sesleri de duyuluyor. Dumanlar rüzgarın etkisiyle gökyüzünü kapladı. Ekipler bir yandan da fabrika yakınındaki ağaçlık alana sıçramaması için çalışıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, "Tuzla'daki yangında yaralı veya can kaybı yok. Yangına 48 araç 138 personelle müdahale ediliyor. Diğer fabrikalara sirayet önlenmeye çalışılıyor." dedi.

Yangınına müdahale sırasında 2'si itfaiye eri toplam 6 kişi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

 

Yangına helikopterle havadan müdahale ediliyor.

Öte yandan yangının ormanlık alana sıçraması engellenirken, yangın kısmen kontrol altına alındı.

- Tanker patladı, yaralılar var

Tuzla'da fabrika yangını sırasında bir tankerde patlama meydana geldi. Patlama sırasına tanker parçası itfaiye erlerinin üzerine düştü. Olayda yaralanan itfaiye erleri hastaneye kaldırıldı.

Park halindeki araçlar yandı

Yangında fabrika çevresindeki 15 aracın yandığı belirtiliyor.

Yangına müdahale eden bir itfaiye aracının da hasar gördüğü öğrenildi.

Fabrika çevresindeki trafik akışı da durduruldu. Polis, fabrika çevresinde toplanan halkı daha geriye çekilmeleri konusunda uyarıyor.

Yoğun duman, İstanbul'un bir çok noktasından görüldü.