tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, AK Parti kurmaylarından edindiği kulisi paylaştı! “Bu hafta detaylara son şekli verilecek”

tv100’ün ilgi ile takip edilen programı Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, başörtüsüyle ilgili yapılacak düzenlemeyle alakalı AK Parti kurmaylarından edindiği son bilgileri aktardı.

tv100.com yazarları Barış Yarkadaş, Latif Şimşek, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, gazeteciler Hacı Yakışıklı, Şaban Sevinç ve İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz; Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.

tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, AK Parti kurmaylarından edindiği kulis bilgisi canlı yayında aktardı.

Gürel, “AK Parti kurmaylarından edindiğim bilgi, başörtüyle ilgili yapılacak düzenleme kapsamında Anayasa’nın ‘Kanun Önünde Eşitlik’ başlıklı 10. Maddesine ya da ‘Temel Hak ve Hürriyetlerin Sınırlanması’ başlıklı 13. Maddesine ‘Kamu ve her türlü alanda kılık kıyafet serbesttir. Herhangi bir şekilde sınırlama uygulanamaz’ ya da ‘Kamu ve her türlü alanda kılık-kıyafet serbesttir. Herhangi bir zorlama uygulanamaz’ şeklinde bir ifade eklenebileceği ifade edildi” dedi.

“Bu hafta detaylara son şekli verilecek”

Gürel, açıklamasının devamında, ise “Bu hafta detaylara son şekli verilecek Anayasa metni hazırlanacak henüz daha aile ile ilgili bir madde koyulup koyulmayacağı belli değil. Önemli olan burada ilk etapta yasakçı yoruma sebebiyet verecek cümlelerden kaçınılması” şeklinde konuştu.