tv100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel'den çok konuşulacak kulisler: "CHP lideri aday değilse kilit vuralım"

Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına bağlanan tv100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel, adaylık tartışmalarıyla ilgili CHP kulislerinden son bilgileri paylaştı. Gürel "Kemal Bey'in en yakın iki üç kurmayından biriyle yaptığım konuşmada ‘Kılıçdaroğlu’nun bu kadar açık bir şekilde aday olmak istediğini beyan ettikten sonra biz eğer onu aday gösteremiyorsak partinin kapısına kilit vuralım" sözlerine yer verdi.

tv100.com Yazarı Barış Yarkadaş, gazeteciler Hacı Yakışıklı, Fuat Uğur ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. Yayına bağlanan tv100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel, siyaset kulislerinden dikkat çeken bilgiler verdi. 

"Partinin kapısına kilit vuralım"
Adaylık tartışmalarıyla ilgili Gürel "Bu tartışmaların olmasının ana sebebi Millet İttifakı’nın adayını belirlememiş olması. Dolayısıyla böyle bir süreçte Gürsel Tekin ve Barış Yarkadaş’ın açıklamaları İYİ Parti cephesinde karşılık buldu. Kemal Bey'in en yakın iki üç kurmayından biriyle yaptığım konuşmada ‘Kılıçdaroğlu’nun bu kadar açık bir şekilde aday olmak istediğini beyan ettikten sonra biz eğer onu aday gösteremiyorsak partinin kapısına kilit vuralım’ ifadesini kullandı." ifadelerini kullandı.

"Genel Başkanımız aday olursa ittifakın lokomotifi olan CHP %30’ların üzerinde oy alır"
Gürel "CHP’de önemli bir isimle konuştum ‘Sayın Tekin’in açıklamalarını ve Türkiye Kürdistan’ı ifadelerini kullanan parti meclisi üyesi nasıl değerlendiriyorsunuz?’ dedim ‘Kemal Bey’de bunlardan rahatsız, ittifakta problem olabilecek cümleler konusunda rahatsız’ dedi. Şöyle ilginç bir şey var ‘Eğer Genel Başkanımız aday olursa ittifakın lokomotifi olan CHP %30’ların üzerinde oy alır ama aday gösterilmezse %20’lerde alır o zaman seçim nasıl kazanılacak, mecliste çoğunluk nasıl sağlanacak?’ ifadelerini kullandı." dedi.

"Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun aleyhine bir tutum sergilemez"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığıyla ilgili Gürel "Mansur Yavaş konusunu da araştırdım. Birtakım iddialar var ‘Eğer aday gösterilmezse kendisi imza toplar ve aday olur’ şeklinde. Mansur Bey aday gösterilir, gösterilmez o belli olmaz ama Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun aleyhine bir tutum sergilemez." diye konuştu.