tv100 canlı yayınında konuşan Dr. Kubilay Kaptan'dan önemli açıklama

tv100 canlı yayınında konuşan Afet uzmanı Dr. Kubilay Kaptan İzmir'de meydana gelen ve çok sayıda kişinin yaralandığı İzmir depremine ilişkin konuştu. Vatandaşlara bilgi verdi.

tv100 canlı yayınında konuşan Afet uzmanı Dr. Kubilay Kaptan, "Bu depreme İzmir depreminden ziyade, Ege depremi olarak görmek daha doğru olur. Bundan daha büyük bir deprem olmayacak. Suyun taşması son derece normal. Hasar az çok fark etmez. Hasarlı binalarda durmayalım. Bu önemli birşsey. Hasar görmüş evlerin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmamak için dikkat edelim.Sıcaklık bu gece düşecek. İzmirli vatandaşlarımıza gerekli yardımlar zaten yapılacaktır. 

"İzmir depremsellik bakımından dünyanın ilk 20 şehrin içerisindedir" diyenAfet uzmanı Dr. Kubilay Kaptan, "İzmir’de İstanbul gibi 7.5 büyüklüğünde bir deprem beklenmese de 7’lik bir depreme açık olduğunu defalarca söyledik. Daha önceki depremlere de bakarsak İzmir’de bir depremin meydana gelmesi gayet doğal. Çünkü daha önce de İzmir’de ne kadar ne zaman deprem oldu diye baksanız ve size sorsalar İzmir’de deprem bekliyor muydunuz diye, evet dersiniz" ifadelerini kullandı.

"Artçılar 3 gün içerinde azalacak"

Artçılar 24 saat devam edecektir. Hissedeceğiniz artçılar 3 gün içerinde azalacak. Biraz sabır gerekiyor. Kaçarak çıkmayalım evden. Merdivenle aşağıya inelim. Resmi evraklarınızı yanınıza alın. Lütfen olay yerine gitmeyin. Bir yere gitmeye çalışmayalım.

"Engelli, hamile ve hastalarımızın ilaçlarını yanımıza alalım. Salgın dönemine denk gelmesi çok kötü oldu. Salgın ya da deprem konusunda boşvermişlik yapmayalım. Tedbirlerimize devam edelim" sözlerini kullandı.