Yaşar Baş: Türkiye, dünyanın 'yeni üretim' üssü haline geliyor

tv100'de canlı yayınlanan Şimdi Konuşalım programında gündemin öne çıkan başlıkları tartışıldı. Programın konuklarından Yaşar Baş, Türk ekonomisine ilişkin ''Yıl sonuna doğru dünya resesyona girerken Türkiye'nin büyümesiyle, siyaset ve dış politikada olduğu gibi ekonomide de Türkiye'nin dünyaya liderlik ettiği bir dönemi yakın zamanda görmeye başlayacağız. Türkiye, dünyanın 'yeni üretim' üssüne geliyor.'' dedi.

AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Turan, CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Hukukçular Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Av. Yaşar Baş ve Hukukçu/Avukat Gamze Pamuk Ateşli; Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.

Ekonomideki gelişmelerin ele alındığı bölümde, Yaşar Baş'tan ekonomiye ilişkin oldukça dikkat çekici yorumlar geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyaset, dış politika ve ekonomi kararlarından övgüyle bahseden Yaşar, ''Yıl sonuna doğru dünya resesyona girerken Türkiye'nin büyümesiyle, siyaset ve dış politikada olduğu gibi ekonomide de Türkiye'nin dünyaya liderlik ettiği bir dönemi yakın zamanda görmeye başlayacağız.'' dedi. 

Yaşar'ın açıklamaları şu şekilde;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Küresel hegemonyanın kıskacından Türkiye’yi çıkaracak kararları aldı. Bu eksen değişikliğinin maliyetleri var, orta vadedeki avantajlarını kısa sürede yaşayacağız. Yıl sonuna doğru dünya resesyona girerken Türkiye'nin büyümesiyle, siyaset ve dış politikada olduğu gibi ekonomide de Türkiye'nin dünyaya liderlik ettiği bir dönemi yakın zamanda görmeye başlayacağız. Türkiye, dünyanın 'yeni üretim' üssü haline geliyor.