tv100 cephe hattında! Eller tetikte, gözler hedefte!

Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta terör örgütü PKK/YPG'ye karşı başlattığı Pençe-Kılıç Hava Harekâtı devam ediyor. Gözlerse kara harekatına çevrildi. Suriye'de sıcak bölgede neler yaşanıyor? tv100 Muhabiri Canan Altıntaş ve Kameraman Mehmet Kayahan teröristlerin yuvalandığı noktalara sadece birkaç kilometre uzaklıktaki mevzilere gidip son durumu görüntüledi...

Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta terör örgütü PKK/YPG'ye karşı başlattığı Pençe-Kılıç Hava Harekâtı sonrası gözler kara harekatına çevrildi. tv100 Muhabiri Canan Altıntaş ve Kameraman Mehmet Kayahan sıcak bölgede son durumu aktardı.

Altıntaş'ın açıklamaları:

Eller tetikte, gözler hedefte

Şunu söyleyebiliriz oldukça yakınız aramızda şu anda 1 kilometre var buradan sürekli özellikle Kilis Azeze teröristler sürekli ateş ediyor roket atıyor sivillerin ölmesine neden oluyor. Tehlikeli bir yerdeyiz.

Suriye'nin kuzeyinde namlular talimat bekliyor. Türkiye Suriye'nin kuzeyinde 5. harekat için hazırlanıyor. Pençe Kılıç operasyonları kapsamında havadan teröristlerin bulunduğu noktalar vurulmuştu. Ve bir çok nokta imha edilmişti. Suriye Milli Ordusu da sınırların bütün noktasında teyakkuz halinde. Onlar TSK'nın eğitimiyle daha modernleşti ve daha iyi bir noktaya geldi. Şu anda görmüş olduğunuz bu doçkalarla bir çok mevzide hazır kıta durumdalar.

Hain teröristler çok yakın, ancak bölgede mevziler oldukça yüksek.

Okdukta yakınımız aramızda 1 kilometre var. Teröristler sürekli ateş ediyor roket atıyor sivillerin ölmesine sebep oluyor. Güvenlik gerekçesiyle nerede olduğumuzu söyleyemiyorum. PKK'lı YPG'li teröristlerin saldırılarına karşı askerler tetikte. Son bir kaç gündür zaten top atışları ve havadan vurulan hedefler imha edildi. Teröristlerin bulundukları hedefler vuruldu.