tv100 ekibi Ankara’da korona virüsünden dolayı karantina altında tutulan kişileri görüntüledi!

İran’dan gelen 132 yolcu ve 8 mürettebat Ankara’da karantina altında tutuluyor. Peki karantina süreci nasıl işliyor? Tedbirler neler? Yolcular nasıl vakit geçiriyor? işte tv100’e özel görüntülerle korona virüsü karantinası…

Ankara’daki korana virüsü karantinasını sadece tv100 görüntüledi. İran’dan gelen yolcuların kimseyle temas kurmasına izin verilmiyor. Odalara girecek olan personelin tam koruyucu kıyafet giymesi zorunlu tutuldu. Gereksinimler tek kullanımlık eşyalarla sağlandı. Atıklar “Tıbbi Atık” olarak değerlendirildi.

Odalara görevliler dışında kimsenin girmesine müsaade edilmiyor. Karantina altında tutulanlar zamanlarının büyük bölümünü cep telefonlarıyla geçiriyor.

Bazı kişiler odalarda yürüyüş yapıyor. Karantinada çocuklar da var. Vakit en çok onlar için yavaş akıyor. Zaman zaman dışarıya bakıp çıkacakları günü bekliyorlar. Bazen aileleriyle sohbet ediyorlar.

Karantina altındakiler sık sık sevdikleriyle telefonda görüşüyorlar. Seslerini duyup hasret gideriyorlar. Karantina sürecinin tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyorlar.

Personel kısmen karantina altında bulunuyor. Onlar da ailelerine telefonla görüntülü ulaşıp özlemlerini dindiriyorlar. Karantina bölgesinde akşam saatlerinde hareketlilik yaşandı. Yolcuların bavulları getirildi. Eşyaları steril ortamda tek tek kendilerine teslim edildi.