tv100 ekibi Muğla Marmaris'teki yangında son durumu aktardı!

Oğuz Haksever ile tv100 Ana Haber yayınına bağlanan tv100 muhabiri Ceren Meriç, Muğla'nın Marmaris ilçesinde süren yangınla ilgili son durumu aktardı.

tv100 ekibi Muğla'nın Marmaris ilçesinde başlayan orman yangını anbean takip ediyor. tv100 muhabiri Ceren Meriç yangın bölgesinden son gelişmeleri Oğuz Haksever ile tv100 Ana Haber yayınında anlattı.

"Rüzgarın etkisiyle orman yangını şuan da iç bölgelere doğru etkisini arttırdı"
Meriç yangının son durumuyla ilgili "Muğla'nın Marmaris ilçesinde orman yangınları devam ediyor. Bugün akşam saatlerinde belki söndürülebilir diye düşünmüştük, Bakan Kirişçi'de bu açıklamayı yapmıştı. Ancak rüzgarın etkisiyle orman yangını şuanda iç bölgelere doğru etkisini arttırdı. Bugün helikopterle havadan görüntülemiştik. Değirmenyanı bölgesi, Uzunöz tarafındanda 2 yangın birden çıktı ve iç tarafa doğru ilerliyor. Bu yüzden havadan çalışmalar ön plana çıkıyor." dedi.

"Karadan çalışmalar belli bir yere kadar devam ediyor"
"Karadan çalışmalar çok zor oluyor" diyen Meriç "Karadan çalışmalar belli bir yere kadar devam ediyor. Bu çalışmaların da çok büyük bir etkisi var. Yerden ilerleyen yangının ilerlemesini önlüyorlar. Karadan çalışmalar gece boyunca devam etmişti. Dün akşam saatlerinde havanın kararmasıyla birlikte helikoper ve uçaklar çalışmalarını durdurmuşlardı, karadan çalışmalar devam etmişti." ifadelerini kullandı.

3 bin hektar alan etkilendi
Meriç "Tedbir amaçlı 274 kişi tahliye edildi. Az önce aldığımız bilgiler doğrultusunda yangına yakın durumdaki bir köyün tahliye edilmesi bekleniyor. Çünkü yangın o tarafa doğru ilerliyor, yangın bir türlü kontrol altına alınamadı. 'Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Marmaris'teki orman yangınında 3 bin hektar alan etkilendi' dedi. Hava muhalefeti, havanın sıcak olması, kozakların çok uzak noktalara sıçraması nedeniyle yangın henüz kontrol altına alınmış değil." diye konuştu.