tv100 ekibi sivil trafik aracında magandaları görüntüledi

Gün geçmiyor ki bir trafik magandası haberi daha ajanslara düşmesin. bazıları drift ve makas atıyor, bazıları yüksek hızla seyrederek trafiğin altını üstüne getiriyor. Magandalar, yollarda büyük korku ve paniğe; ölümlü, yaralamalı trafik kazalarına neden oluyor. TV100 ekibi işte o magandaların peşine düştü. İstanbul'da sivil trafik ekipleriyle birlikte, cadde cadde gezen ekibimizden Devrim Tosunoğlu ve Samet Yazıcı umursamaz sürücülerin ortalığı nasıl birbirine kattığını görüntüledi.

"Makas atan otomobil dehşet saçtı 5 ölü  makasçı sürücü önce çarptı sonra takla attı. Düğün konvoyunda makas, en mutlu günlerinde kabusu yaşadılar." bunlar son günlerde ajanslara düşen haberlerden sadece bazıları. Neredeyse her gün, benzer bir haber gündeme geliyor, makas atan sürücüler yüzünden ocaklara ateş düşüyor. Kurallara uymayan sürücüler  yurt genelinde ciddi bir sorun oluşturuyor. 

tv100 ekibi her geçen gün artan trafik magandalarının peşine düştü. İstanbul'da Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı sivil trafik ekiplerinin yaptığı denetimi adım adım takip etti trafik canavarlarını görüntüledi. 3 saatte 34 sürücüye cezai işlem uygulandı. İstanbul'da son 7 ayda 14 bin 935 makas ve 635 dirift cezası kesildi.