tv100 ekibi Suriye'de! Kara Harekatı öncesi son durum!

Pençe-Kılıç Hava Harekatı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan "Hava harekatıyla sınırlı kalmayacak" diyerek Kara Harekatı sinyali vermişti. tv100 ekibi Türk Silahlı Kuvvetlerinin kontrolü altındaki Suriye'nin Azez bölgesinde son gelişmeleri aktardı.

İstiklal Caddesi'ndeki hain terör saldırı sonrası başlatılan Pençe-Kılıç Hava Harekatının ardından Kara Harekatı gündeme geldi. tv100 ekibi Türk Silahlı Kuvvetlerinin kontrolü altındaki Azez bölgesine gitti.

tv100 Muhabiri Canan Altıntaş ve Kameraman Mehmet Kayahan Suriye'nin Azez bölgesinde son dakika gelişmelerini aktardı. Canan Altıntaş'ın açıklamaları şu şekilde:  

Terör örgütü PKK harekatın hemen ardından kanlı ve hain saldırılarına başlamıştı. Roket atarak Gaziantep'in Karkamış ilçesine ve Kilis'e saldıran teröristler, 5 yaşındaki bir çocuğu ve 1 öğretmeni şehit etmiş, 10'dan fazla kişinin ise yaralanmasına sebep olmuştu.

TSK'nın terörden arındırdığı Azez bölgesi de terör örgütünün roket saldırılarının hedefi oldu. Birçok Azezli hayatını kaybetti. Sokaklarda onarım çalışması devam ediyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi, 7 yaralının tedavileri devam ediyor.

Gündüz saatlarinde normal yaşam devem ederken geceleri Suriye Milli Ordusu ve TSK teröristlerin buraya attığı roketlere anında karşılık veriyor. Azez'in sessizliği geceleri bozuluyor.

TSK ve Suriye Milli Ordusu'nun hazırlıkları devam ediyor. Kara harekatı ne zaman olur bilinmiyor fakat Pençe-Kılıç harakatı kapsamında 254 terörist etkisiz hale getirildi, 471 hedef ateş altına alındı.