Ali Turan’dan dikkat çeken değerlendirme: “En iyi neticeyi alacak bir formül üretilmiş”

tv100’ün ilgi ile izlenen programı Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programında AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Turan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cemevleri ile ilgili açıklamasını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Şahkulu Sultan Dergâhı ve Cemevi'nde düzenlenen Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan, "Kültür ve Turizm Bakanlığımız bünyesinde Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, cemevlerinin tamamının yönetimini yürütecek" sözleriyle Kültür ve Cemevleri Başkanlığının kurulacağının müjdesini vermişti.

tv100 ekranlarında ilgi ile izlenen Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programında AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Turan, Erdoğan’ın cemevleri ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi.

İmar alanlarında bu zamana kadar cemevlerinin statüsü olmadığını belirten Turan, “Camilerin, Kiliselerin, Havraların yeri belliyse cemevlerinin yeri de belirlenecek. Onun için bugüne kadar yapılan çalışmaların neticesinde bana göre şimdilik en iyi neticeyi alacak bir formül üretilmiş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.