İşte saat saat, dakika dakika Halil Falyalı cinayeti

Halil Falyalı cinayeti KKTC'yi sarstı… tv100 ekibi Kıbrıs’a gitti, cinayetle ilgili çok önemli bilgi ve görüntülere ulaştı… İşte saat saat, dakika dakika Halil Falyalı cinayeti…

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde otel ve kumarhaneler işleten Halil Falyalı, geçen hafta Girne’de saldırıya uğradı. Aracı çarpraz ateşe alındı. Saldırıda, Falyalı ile şoförü Murat Demirtaş öldü.

Cinayet adayı sarstı. Çok yönlü soruşturma başlatıldı. Önce araçlardan birini kullandığı tespit edilen, Ömer Tunç yakalandı.

Soruşturmanın kapsamı genişletildi. İstanbul’a da uzandı. 'Üniformalı çete' olarak bilinen Söylemez Kardeşler çetesinin liderlerinden Mustafa Söylemez ve iki adamı gözaltına alındı. Çetenin kilit isimlerinden Fena Söylemez ve iki kişi daha yakalandı.

Cinayetin “tetikçileri” olarak yakalanan iki zanlı, saldırıya, İstanbul’da gözaltına alınan Mustafa Söylemez’in de katıldığını söyledi.

tv100 ekibi Kıbrıs'ta

Bunun üzerine tv100 ekibi Kıbrıs’a gitti… Cinayetin öncesi ve sonrasına ilişkin önemli görüntüler ve bilgilere ulaştı…

Buna göre, cinayet tam 15 gün önce planlandı. Tetikçiler, 15 gün boyunca iki ayrı güzergahta keşif yaptı. Bu iki güzergahta, Falyalı’nın sık kullandığı güzergahlardı.

Saldırıya karışanların kullanması için sim kartlar yaklaşık bir hafta önce şüphelilerden Ömer Tunç tarafından satın alındı. Tarih, 05.02.2022’ydi... Saldırıda kullanılacak araçlar  ve silahlar da ayarlandı.

Saldırıya saatler kalmıştı. Saldırganlar, oldukça soğuk kanlıydı. Hatta saatler önce Mustafa Söylemez, bir markette alışveriş yaptı, yemek yedi ve kahve içti.

İşte saat saat, dakika dakika Halil Falyalı cinayeti - Resim : 2

İşte saat saat, dakika dakika Halil Falyalı cinayeti - Resim : 3

Saat 14:37 Mustafa Söylemez Ömer Tunç ile bir otelde buluştu

Mustafa Söylemez, daha sonra Ömer Tunç ile bir otelde buluştu. Son detaylar konuşuldu.  Saat tam 14.37’ydi...

İşte saat saat, dakika dakika Halil Falyalı cinayeti - Resim : 4

Suikast ekibi, 18’50 sularında harekete geçti. Ekip ikiye bölündü. Falyalı’nın kullanması muhtemel iki yola pusu attı.

Aracı yaklaşınca, önü kesildi. Araçlarından inen saldırganlar, uzun namlulu silahlarla Falyalı’nın aracına kurşun yağdırdı. Falyalı ve şoförü öldü.

Saat 18.59  Olay yerinden böyle kaçtılar

Saldırganlar, kiralık araçlarla, olay yerinden işte böyle kaçtı. saat tam 18.59’u gösteriyordu.

Şahıslar, kaçarken de arkalarında delil bırakmak istemiyordu. Önce, saldırıda kullanılan silahlar, bir dere yatağına atıldı.

Saat 19.59  Delil bırakmamak için eldiveni çöpe attı

Saldırganlar, sadece silahları değil, olayda kullandıkları eldivenleri de çöp konteynerına attı. Saat 19.59’du…

Mustafa Söylemez’in kullandığı tespit edilen otomobilde de eldiven bulundu. Bu eldivende yapılan kriminal incelemede, barut izleri bulundu.

İşte saat saat, dakika dakika Halil Falyalı cinayeti - Resim : 5

Saat 03.20  Söylemez bu saatte Kıbrıs’tan ayrıldı

Söylemez, kanlı saldırının ardından dahavalimanınagelerek, Kıbrıs’tan ayrıldı. Havalimanında kameralar yakalandığı son saat 03.20’yi gösteriyordu..

İşte saat saat, dakika dakika Halil Falyalı cinayeti - Resim : 6

Cinayete ilişkin soruşturma sürüyor…